To je to što me zanima!

'Raketa koja je srušila MH17 ispaljena je s ruskih položaja'

Malezijski avion kobnog 17. srpnja 2014. godine letio je od Amsterdama prema Kuala Lumpuru. Srušen je raketom iznad istočne Ukrajine. U nesreći je poginulo svih 298 putnika i članova posade...
Vidi originalni članak

Lansirna rampa s koje je ispaljena raketa koja je srušila avion MH17 iznad Ukrajine bila je sastavni dio ruskih oružanih snaga, zaključio je međunarodni tim istražitelja.  

Detaljna analiza snimaka nesreće Malaysia Airlinesa iz 2014. godine otkrila je kako je raketa došla s područja na kojem se nalazila ruska vojna jedinica, javlja Independent

- Raketama Buk bila je opremljena protuzračna brigada čije je sjedište u ruskom gradu Kursku. Sva vozila u konvoju koja u nosila takve rakete pripadala su ruskoj vojsci, rekao je Wilbert Paulissen, šef kriminalističkog odjela nizozemske policije.

Malezijski avion kobnog 17. srpnja 2014. godine letio je od Amsterdama prema Kuala Lumpuru. Srušen je iznad istočne Ukrajine, područja pod kontrolom proruskih pobunjenika. U nesreći je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Sličan zaključak o odgovornosti Rusije tim istražitelja iz Nizozemske, Australije, Belgije, Malezije i Ukrajine donio je i u rujnu 2016. godine. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov tada je za BBC rekao:

- Ne možemo to prihvatiti, pretpostavljam da niti vi niste vidjeli nijedan dokaz.

Rusija cijelo vrijem opovrgava bilo kakvu umiješanost u ovaj strašni incident.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • cimerrr 25.05.2018.

    Pa najveći krivac za tragediju je malezijska kompanija koja je odlučila letiti preko ratne zone. Vjerojatno su ga srušili ruski pobunjenici greškom,ali ne treba ni Ukrajince isključiti.

  • juliseli 24.05.2018.

    ma nisu rusi..... 100 % srbin svjedok...!

  • mario080 24.05.2018.

    americka demokracija

Komentiraj...
Vidi sve komentare