To je to što me zanima!

Ranjeni Kalinić otkrio gdje je odbjegli zemunski klan?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zagreb: Policija sumnja da je Miloš Simović s dva hica pogodio Sretka Kalinića. Obojica su u bijegu od 2003. jer su osuđeni za atentat na premijera
Vidi originalni članak

Hrvatska policija traga za Milošem Simovićem (31) i moli sve građane koji imaju eventualne informacije o njemu da se jave na broj 192. Policija sumnja da je Simović u utorak s dva hica pogodio Sretka Kalinića (36). Tijekom noći su locirali stanove koje su koristili Simović i Kalinić te ih pretražili. Simovića nisu našli. Kalinić je pripadnik Zemunskog klana, a on i Simović su od 2003. godine u bijegu jer su osuđeni na 30 godina zatvora zbog ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

KALINIĆ OTKRIO GDJE SU PRIPADNICI ZEMUNSKOG KLANA?

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je u srijedu ujutro kako se Kalinić probudio u bolnici te da im je odmah rekao kako ga je upucao Simović. To isto rekao je i prolazniku koji ga je našao uz jezero u Rakitju u Zagrebu. Borovec je potvrdio da im je Kalinić rekao i druge informacije vrijedne za istragu, ali nije želio reći što. Neslužbeno doznajemo da im je navodno otkrio gdje se skriva crnogorski narkobos Darko Šarić. Prema pisanju srpskog portala Alo, Kalinić je policiji otkrio i gdje se nalaze drugi članovi odbjeglog zemunskog klana, Vladimir Milisavljević Budala, Ninoslav Konstantinović i Milan Jurišić.
Borovec je dodao i kako su i Kalinić i Simović  koristili krivotvorene dokumente te da je policija znala da se skrivaju u Hrvatskoj, ali nisu znali gdje.
- Obojica su u Srbiji dobro poznata javnosti i policiji, no u Hrvatskoj građani za njih ne znaju. Simović i Kalinić su se, osim u Hrvatskoj, skrivali i u drugim zemljama regije - objasnio je Borovec. Kod jezera su našli i hrvatsku putovnicu kojom se koristio ranjeni Kalinić. Ozlijeđenog Sretka su prevezli u Vinogradsku bolnicu u Zagrebu te ima teške tjelesne ozljede. Ranjen je u trbuh. Operirali su ga i izvan je životne opasnosti. Blizu mjesta gdje su ranili Kalinića navodno su pronašli i Mercedes Cvetka Simića, čije raskomadano tijelo je isplivalo u zagrebačkom Jarunu prije nekoliko mjeseci.

SIMOVIĆA ŠTITI HRVATSKA MAFIJA?
Direktor srbijanske policije, Milorad Veljović rekao je u utorak za B92 kako je moguće da je ranjavanje Kalinića povezano s nedavnim ubojstvom Cvetka Simića. Dodao je kako nije siguran da se to ne tiče i klana Darka Šarića te da će biti novih uhićenja. Miljko Radisavljević, specijalni tužitelj za borbu protiv organiziranog kriminala u Srbiji rekao je da će Srbija tražiti Kalinićevo izručenje. Srbijanski Press je pak još u travnju objavio da se Simović skriva u Zagrebu te da ga je posjećivala i supruga. Navodno je dolazila preko BIH kako bi zamela trag. Press je pisao i da Simović iz Hrvatske često odlazi u BiH i druge države. Simović je u Hrvatskoj ostvario dobre veze sa tamošnjim podzemljem, a povremeno se susretao sa još dva 'Zemunca' - Ninoslavom Konstantinovićem i Sretkom Kalinićem, pisao je Press. Tvrdio je i da hrvatska policija ima podatke da se Simović povezao s hrvatskom mafijom koja ga štiti.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • eurodiesel 09.06.2010.

    Da postoji služba poput Gestapoa nebi se kriminalci igrali skrivača po Balkanu....zapravo nebi se igrali nigdje skrivača!!

  • zvizek 09.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • razvaljen 09.06.2010.

    nasi zive tamo njihovi ovdje i svi sve znaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare