To je to što me zanima!

Ranjeni policajac: Ubojici kolege gledao sam u oči...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kristijan Novoselec (20) ni ne pomišlja na to da odustane od policijskog posla. Tragedija ga neće pokolebati. Jedva čeka povratak na posao
Vidi originalni članak

Taj hladnokrvni pogled ne budem nikad zaboravio, sagnute glave, kimajući, prisjetio se susreta s Kazimirom Dužnovićem (28) ranjeni policijski pripravnik Kristijan Novoselec (20), koji je u subotu izašao iz bolnice.
- Stajao je 10-15 metara od nas. Mislim i da je nešto vikao. Pogledi su nam se sreli. Izvadio je kalašnjikov i zapucao na nas - priča mladić. Ovo razbojništvo bila mu je prva zadaća, na kojoj je, samo nakon dva mjeseca “prakse”, gledao smrti u oči. U PP Sesvete došao je u ožujku ove godine. Patrolirao je s kolegama, koji su ga učili teškom policijskom poslu.
- I taj dan smo s patrolom obilazili kvart. Dobili smo dojavu za razbojništvo i krenuli prema banci. Putem smo čuli da se pucalo i da je kolega ranjen - prepričao nam je Kristijan. U autu je sjedio iza vozača, kasnije teško ranjenog Jadranka Certine (33). Na suvozačevu mjestu sjedio je njegov mentor Milovan Dakić (50).
- Vidjeli smo krv ispred banke. Nismo ni izlazili iz auta. Ljudi su nam pokazivali kuda je pobjegao. Ništa nismo znali osim da je u bijeloj trenirci. Zapazili smo ga u nekoj garaži kako se skriva. Ništa nismo stigli napraviti - slegao je ramenima Kristijan. Od smrti se instinktivno spasio zaklonivši se iza suvozačeva sjedala.
- Samo sam se bacio iza suvozača - rekao nam je ranjenik. Puščano zrno okrznulo mu je čeonu kost. Liječnici su mu rekli da ga je samo milimetar dijelio od smrti. Kristijan je hrabar. Nisu ga obeshrabrili ni krvoproliće ni gubitak kolege i velikog prijatelja Ivana Grbavca (24). S njim je dijelio sve tajne. No prijateljstvo je prekinuo metak hladnokrvnog ubojice u Sesvetama.
- Naravno da se vraćam na posao - u čudu nas je gledao hrabri mladić. Majci Jadranci zasuzile su oči. Kaže, nije joj svejedno, no njen sin želi biti samo policajac.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • nogometas05 10.05.2009.

    kakav placen clanak...

  • Ćofi 10.05.2009.

    Želim tebi i tvojim kolegama brz oporavak...Iskreno još uvijek ne razumijem kako su se pripravnik i novopečeni policajac našli u ovakvoj situaciji. Trebali su odmah poslati duge cijevi !!!

  • Looka 10.05.2009.

    Mali je sad postao još agresivniji nego što je bio. Pa kud tu djecu postavljaju na takva mjesta. Tamo trebaju bit obučeni specijalci, a ne jadna siročac koja se usere kad vidi oružje. Stavimo ih na sigurnija mjesta. Neka budu obični policajci koji trebaju doći samo na mjesto zločina koje se već dogoilo i zabilježiti neke stvari, a ne ovako, čekati da se zloćin dogodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare