Obavijesti

News

Komentari 13

Ranjeni policajac: Ubojici kolege gledao sam u oči...

Ranjeni policajac: Ubojici kolege gledao sam u oči...
4

Kristijan Novoselec (20) ni ne pomišlja na to da odustane od policijskog posla. Tragedija ga neće pokolebati. Jedva čeka povratak na posao

VIDEO

Taj hladnokrvni pogled ne budem nikad zaboravio, sagnute glave, kimajući, prisjetio se susreta s Kazimirom Dužnovićem (28) ranjeni policijski pripravnik Kristijan Novoselec (20), koji je u subotu izašao iz bolnice.
- Stajao je 10-15 metara od nas. Mislim i da je nešto vikao. Pogledi su nam se sreli. Izvadio je kalašnjikov i zapucao na nas - priča mladić. Ovo razbojništvo bila mu je prva zadaća, na kojoj je, samo nakon dva mjeseca “prakse”, gledao smrti u oči. U PP Sesvete došao je u ožujku ove godine. Patrolirao je s kolegama, koji su ga učili teškom policijskom poslu.
- I taj dan smo s patrolom obilazili kvart. Dobili smo dojavu za razbojništvo i krenuli prema banci. Putem smo čuli da se pucalo i da je kolega ranjen - prepričao nam je Kristijan. U autu je sjedio iza vozača, kasnije teško ranjenog Jadranka Certine (33). Na suvozačevu mjestu sjedio je njegov mentor Milovan Dakić (50).
- Vidjeli smo krv ispred banke. Nismo ni izlazili iz auta. Ljudi su nam pokazivali kuda je pobjegao. Ništa nismo znali osim da je u bijeloj trenirci. Zapazili smo ga u nekoj garaži kako se skriva. Ništa nismo stigli napraviti - slegao je ramenima Kristijan. Od smrti se instinktivno spasio zaklonivši se iza suvozačeva sjedala.
- Samo sam se bacio iza suvozača - rekao nam je ranjenik. Puščano zrno okrznulo mu je čeonu kost. Liječnici su mu rekli da ga je samo milimetar dijelio od smrti. Kristijan je hrabar. Nisu ga obeshrabrili ni krvoproliće ni gubitak kolege i velikog prijatelja Ivana Grbavca (24). S njim je dijelio sve tajne. No prijateljstvo je prekinuo metak hladnokrvnog ubojice u Sesvetama.
- Naravno da se vraćam na posao - u čudu nas je gledao hrabri mladić. Majci Jadranci zasuzile su oči. Kaže, nije joj svejedno, no njen sin želi biti samo policajac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije