To je to što me zanima!

Raos i dalje u teškom stanju, ali ide na bolje. Susjedi s Hvara: 'Živio je u groznim uvjetima...'

Nevjerojatno je i sramotno što su ga na silu, vezanog i nemoćnog, odveli u bolnicu, a on je cijelo vrijeme, a i sada, potpuno priseban, rekla je Raosova prijateljica Sunčica Uhitil, koja je s njim razgovarala...
Vidi originalni članak

Zdravstveno stanje književnika i prevoditelja Predraga Raosa je bolje, stabiliziralo se, ali još je vrlo ozbiljno, javlja Večernji list, koji u splitskom KBC-u doznaje kako je doveden u vrlo lošem stanju, s teškom anemijom, kojoj se još ne zna uzrok.

O prisilnoj hospitalizaciji Raosa javnost je obavijestila pjesnikinja Dorta Jagić. Njezina objava uznemirila je njegove prijatelje, ali i širu javnost, pogotovo nakon što je objavljena Raosova izjava "kako sumnja da mu se cijeli slučaj namješta i to zbog imovine". On posljednjih godina živi na Hvaru, odakle su ga i prisilno odveli...

KUĆE NISU UGROŽENE Poginuo u požaru na Hvaru dok je spašavao imovinu: 'Crni dim je prekrio pola otoka, stravično'

- Moguće je da se netko želi dokopati njegove kuće. Predrag Raos je, bez obzira na godine i osamljenički život kojim živi, čovjek britke pameti i ako on to kaže, onda je i meni sumnjivo. Grozan je način kako su ga odveli protiv njegove volje, nosili su ga, ali moram vam reći da se stvarno nešto moralo poduzeti. On živi zatvoren u kući otkako je počela korona, ne izlazi i nikoga ne pušta unutra. Nije lipo reć, ali oko kuće mu je sve puno smeća i smrdi - rekli su za Večernji list stanovnici Hvara. Dodali su da je Raos živio u groznim uvjetima.

Prijateljica: Ovo je sramotno!

- Nevjerojatno je i sramotno što su ga na silu, vezanog i nemoćnog, odveli u bolnicu, a on je cijelo vrijeme, a i sada, potpuno priseban - rekla je Raosova prijateljica Sunčica Uhitil, koja je s njim razgovarala. 

JEDAN ČOVJEK POGINUO Požar na Hvaru je podmetnut

Izjavila je i kako Raos nema pristup svojem mobitelu, te kako je književnik rekao da je sve organizirao jedan znanac, koji se predstavio kao njegov rođak i dobar prijatelj te naveo socijalnu službu da mu s vatrogascima i policijom doslovno provale u dom. 

- Navodno je o svemu obavijestio odvjetnike, a i ja sam kontaktirala pučku pravobraniteljicu i upozorila kako postoji mogućnost da taj takozvani dušebrižnik manipulira situacijom ne bi li ga prikazao kao neuračunljivu osobu i dokopao se njegove imovine - dodala je Uhitil.

Rekla je da je, kad je došao u bolnicu, imao tešku anemiju, zbog čega je primio nekoliko doza krvi i da je sad dobro.

Koliko će dugo morati ostati u bolnici, nije poznato.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • enver salievski 28.02.2023.

    U svakom slucaju Raosu zelim sve najbolje .

  • Goranović 03.09.2022.

    Raos je puko ko kokica. Osiguraci pregorjeli!

  • nickdiaz 03.09.2022.

    Genijalni Raos , bas sam se pitao , šta je snjim , nikada brze nisam pročitao neku knjigu od njegove Vertikale , nekad sam ga znao viđati u centra grada , bas poseban lik . ziv bio Raos i da se jos nesto napise , te da zavrsis zapoceti ciklus 9 priča o samoći

Komentiraj...
Vidi sve komentare