To je to što me zanima!

Rasistička čestitka za Obamu, prikazan s bananom i šeširom

Studentska inicijativa u Moskvi na američki konzulat laserom je projicirala čestitku američkom predsjedniku Baracku Obami u kojoj ga prikazuje sa bananom u ustima
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama u ponedjeljak je proslavio 53. rođendan, te je primio čestitke iz cijeloga svijeta, ali neke od čestitki nisu bile u najboljoj namjeri. 

Na bivšoj zgradi američkog veleposlanstva u Moskvi, a sadašnjem konzulatu, osvanula je rasistička laserska projekcija koja prikazuje predsjednika s bananom i rođendanskim šeširićem, te piše "Sretan rođendan, Obama".

Moskovska Studentska inicijativa preuzela je odgovornost za ovaj čin na ruskoj društvenoj mreži VKontakte. Osim laserske projekcije u blizini je osvanuo i poster koji Obamu prikazuje kao majmuna iz japanske legende o Tri mudra majmuna, čiji moto je "ne vidim zlo, ne čujem zlo i ne govorim zlo", ali u izmijenjenom obliku, tako da piše "ne vidim istinu, ne čujem istinu i ne govorim istinu nikome"

Taj poster navodno osuđuje Obamin licemjeran odnos prema trenutnim događanjima u Ukrajini. Rasističke poruke usmjerene na američkog predsjednika se pojavljuju u Rusiji već duže vrijeme, prenosi HuffPost. 

Prošle godine ruska političarka i bivša klizačica Irina Rodnina tweetala je fotošopiranu sliku koja također prikazuje predsjednika Obamu i njegovu suprugu Michelle s bananom. 

Idi na 24sata

Komentari 90

  • spalato60 09.08.2014.

    A lipe li čestitke , nebi mu ni ja moga lipšu poslat.

  • mik 09.08.2014.

    To nema veze sa rasizmom, to je umjerena kritika za pogreške koju taj ratni zločinac radi po svijetu ! I još se on to kao ljuti ? Da mu ja pošaljem ćestitku,mislim da bi se prije zabrinuo !!

  • robert borić 09.08.2014.

    ajme,kako su sad uvredili obamu,obama od srama više ne izlazi iz kuće bijele boje,studenti s pameću predškolaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare