To je to što me zanima!

Raspadnuti kelj pod vodom tjera ljude na povraćanje

Zbog kiša je potopljeno polje kelja na Fažanskoj cesti u Puli, a voda se pomiješala sa septičkim jamama. Mještani se boje rasta vode i zaraza
Vidi originalni članak

Polje kelja na Fažanskoj cesti kraj Pule zbog kiša koje često padaju posljednjih dana pretvorilo se u jezero duboko šest metara i površine čak triju nogometnih igrališta. Jezero se, da bude još neugodnije, pomiješalo s okolnim septičkim jamama. Na tom području živi 12 obitelji s djecom, a stanovnike osim poplave muči užasan smrad koji se širi zrakom.
- Ovo jezero je bolest za ljude. Naše kuće su na jezeru smrada, a voda se ne spušta nego stalno raste. Nemamo više dvorišta, poplavljena je i glavna cesta, a ograda oko dvorišta duboko je ispod vode pomiješane s pesticidima i keljom - rekao nam je Damir Modrušan, jedan od stanovnika na tom području. Voda raste desetak centimetara na dan, a mještani su kuće zasad osigurali stotinama vreća cementa. Vatrogasci su jučer bili na terenu. Crpili su vodu iz jezera, a mještani kažu da će to potrajati danima.
- Crpka za vodu radi nam dan i noć, inače bi i kuće plivale u neizdrživu smradu. Jedino nam dragi Bog može pomoći jer drugi nitko ne može. Ovakav scenarij viđa se samo u filmovima. Djecu ne puštamo iz vida kako ne bi upala u jezero - kazao je Modrušan.
Iz jezera vire tek krošnje maslina, no mještani kažu kako su i one uništene.
- Dežuramo dan i noć. Noću nema spavanja, pa smo svi već iscrpljeni - kazala nam je Mirjana M., u čijoj kući žive tri obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • marin.0202 18.01.2010.

    Yes IDS, forca Istijani

  • crnilabud 17.01.2010.

    ...kako če vam dragi Bog pomoči kad ste komunjare!

  • saloma 17.01.2010.

    da istina je da se tako što samo vidi na filmovima,ali u filmovima stave stotine vreča pijeska, no to je samo film , u stvarnostito ide ovako\"a mještani su kuće zasad osigurali stotinama vreća cementa.\" hmmm vreče cementa i voda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare