To je to što me zanima!

Rasprodat će riblje konzerve da bi isplatili zaostale plaće

Riblja tvornica Adria, poznata po Eva sardinama i moržu Šimi, propada, a radnice kažu da nisu imale što jesti za blagdane. Pokrenut će stečaj ako ne dobiju plaće
Vidi originalni članak

Radnice zadarske riboprerađivačke tvrtke Adria najavile su da će pokrenuti stečaj tvrtke ako ne dobiju zaostale plaće.

Nesretne žene izgubile su strpljenje čekajući da se prodaju konzerve iz zaliha kako bi od prodaje dobile plaće.

– Mi na Badnjak nemamo što za ručak. Ni ribe ni ničega drugoga. Je li vama to jasno, direktore - kazale su radnice, obraćajući se direktoru Miodragu Laciću. On im je odgovorio kako mu je rečeno da će novac od prodaje starih konzervi biti uplaćen. Takav odgovor radnice nije zadovoljio. Sindikalni je povjerenik najavio da će oni pokrenuti stečaj. U skladištu još, navodno, ima oko 120.000 ribljih konzervi pa se radnice nadaju da bi dobile novac od prodaje. Adriju, poznatu po Eva sardinama, preuzela je Podravka, ali i dalje propada.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Martin Tralala 29.12.2014.

    jadne li drzave

  • Security_Advisor 27.12.2014.

    Nigdje ne vidimo informaciju koliko im to plaća nije isplaćeno.U hrvatskoj je neisplata plaća kazneno djelo.Što su one čekale do sad??Za ovo su djelomično i same krive jer nisu djelovale na vrijeme.Sve takve koji ne isplaćuju plaće treba javno na stup srama i odmah prestati sa radom,a uz to podnijeti i kaznenu prijavu.

  • zenga091 27.12.2014.

    prvo: na čelu tvornice je jedan nesposobnjaković,drugo:konzerva koju adria proizvodi košta cca.2 kn.ali u trgovini naraste na 10kn.treće:uvozni lobi kod nas vodi glavnu politiku pa poljoprivrednici i proizvođači koji pošteno rade svoj posao propadaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare