To je to što me zanima!

Rast će cijene struje? Stigle su kritike iz EU zbog subvencija

Hrvatski proračun za 2024. godinu suočava se s ozbiljnim izazovima, budući da nije usklađen s preporukama Europskog vijeća
Vidi originalni članak

Stigle su nove kritike na Vladin proračun za 2024. godinu. Hrvatski proračun nije usklađen s preporukama Europskog vijeća. Naime, Europska komisija od četiri države, među kojima je i Hrvatska, zahtijeva da što prije ukinu energetske subvencije građanima i poduzećima, javlja Dnevnik Nove TV.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Tražimo da se radnje poduzmu što je prije moguće da se smanji vrijednost energetskih potpora i da se na taj način ostvare uštede koje bi poslužile za smanjenje proračunskog deficita - reklao je Paschal Donohoe, predsjednik Euroskupine, neformalnog tijela koje čine ministri financija 19 zemalja eurozone.

IMANJE NA CRESU Rizničar HDZ-a ilegalno koristio struju za kuću, ali kaže: Nisam je krao, čak sam plaćao i račune

Vlada je dosad koristila subvencije kako bi zaštitila građane od rastućih cijena energije. Lani su hrvatski građani i tvrtke uštedjeli su oko 800 milijuna eura na HEP-ovim računima. Ključna politika zaštite građana od rastućih cijena sada je suočena s izazovima. 

Bez subvencija, cijene struje za kućanstva prijete se udvostručiti. Trenutno su cijene plina i struje u Hrvatskoj zamrznute do 31. ožujka, no postoji pritisak iz EU-a za promjenama. Od 1. travnja, ipak, postoji mogućnost da će subvencije za energiju biti namijenjene samo najsiromašnijima, u skladu s očekivanjima Europske unije.

GAZDIN ŽIVOT U DVORCU Todorić ide u osobni stečaj. Za struju, vodu i vrt računi su mu barem 200.000 € na godinu

Slijedi pažljivo praćenje kako će Vlada odgovoriti na ove izazove u nadolazećim mjesecima.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • me... 06.01.2024.

    Laži i manipulacije!

  • dajac 09.12.2023.

    Koja EU, lopovska izmišljena tvorevina,svuda jeftinije samo žele udar na ove male vukojebine, pljuc

  • 09.12.2023.

    Odmah ISTINA . . POSKUPLJUJE STRUJA!!! ČEMU I ZA ČIJI INTERES TE OBMANE,???? SVAKA DRŽAVA SAMI VODI ENERGETSKU POLITIKU....U KAMENU UKKESANO. TO ISTINA

Komentiraj...
Vidi sve komentare