To je to što me zanima!

Raste napetost: Janukovič na međunarodnoj listi traženih!

Janukovič je pobjegao, a iako su se pojavile insinuacije da se nalazi u Rusiji, glavni ukrajinski tužitelj kaže da je on i dalje u Ukrajini. Vjerojatno se skriva u Sevastopolju
Vidi originalni članak

Svrgnuti ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič našao se na međunarodnoj listi traženih osoba. Traži ga se zbog smrti više od 100 prosvjednika na ulicama Kijeva. Parlament je izglasao da mu se sudi u Haagu.

Podsjetimo, Janukovič je pobjegao, a iako su se pojavile insinuacije da se nalazi u Rusiji, glavni ukrajinski tužitelj kaže kako ipak postoje dokazi da je on i dalje Ukrajini. Vjerojatno se skriva u Sevastopolju gdje uživa rusku potporu.

Inače, Rusija je odlučila pojačati zaštitu svoje flote stacionirane na Krimu gdje traju separatističke napetosti. Strahovi od širenja separatizma na Krimu, gdje oko 60 posto stanovnika čine Rusi, opravdani su jer bi se upravo ta regija mogla iskoristiti za povezivanje s Moskvom i traženje autonomije.

Iz NATO-a s druge strane stiže priopćenje kako Bruxelles podupire suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

- Suverena, neovisna i stabilna Ukrajina, čvrsto predana demokraciji i vladavini prava ključna je za euroatlantsku sigurnost, stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • OmarKupres 27.02.2014.

    Odgovor ArtVandeley-u: "Gospon" Ante Pavelic je malo veci zlocinac od Kadijevica, a spas je nasao preko pacovskih kanala, odn. Vatikana - tako da je jako diskutabilno ko i sta je obecana zemlja.

  • mariocalabrese 27.02.2014.

    Janukovic u Haag vjerovatno je kriv i za smrt policajaca koji su izvrsili samoubistvo u zasjedi kao i paar stotina koji su sami sebe ozljedili?

  • jožek2 27.02.2014.

    Po komentarima i samom članku vidim da se EU jako zainteresirala za Ukrajinu i žestoko podržava rušenje demokratski izabranu vlast na revolucionarni način.,pritom zaboravljajući da u Ukrajini živi oko 40% Rusa a u nekim djelovima i 70 %,i kad se Rusija zabrinula za svoje građane oni opet i Rusiju oštro upozoravaju da se kloni Ukrajine. Dosta smješno i naivno od EU pa koja zemlja u svjetu bi dozvolila da se s njenim građanima netko obračunava i radi na njihovu štetu a posebno ne Rusija koja je još uvjek najaća ekonomski i vojna sila na svjetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare