To je to što me zanima!

'Rasteretit će se ukupan trošak rada pa će rasti i zaposlenost'

Smanjivanje troška poslodavcima je između 900 i 950 milijuna kuna i to bi se moralo osjetiti ne samo na plaćama nego i na većoj zaposlenosti, rekao je Marić
Vidi originalni članak

Ministar financija Zdravko Marić nakon predstavljanja porezne reforme na sjednici Vlade u četvrtak gostovao je u Dnevniku Nove TV te pojasnio što ona zapravo donosi građanima. 

Kako se u trećem krugu reforme koncentriralo na PDV, a ne na plaće, Marić je rekao kako mjera donosi rasterećenje ukupnog troška rada jer ukupni trošak doprinosa na plaće pada sa 17,2 posto na 16,5 posto. 

SJEDNICA VLADE Zdravko Marić: Niža stopa PDV će biti i na žive životinje i jaja

- Smanjivanje troška poslodavcima je između 900 i 950 milijuna kuna i to bi se moralo osjetiti ne samo na plaćama nego i na većoj zaposlenosti - rekao je Marić. 

Govorio je i o mogućim scenarijima za Uljanik. 

- Ako nema strateškog partnera i ako se ne nađe adekvatan program restruktuiranja koji će privućni novog strateškog partnera, onda neki oblik novog insolventnog procesa će biti neizbježan - kazao je Marić. 

Upitan znači li stečaj Uljanika ujedno i njegov kraj rekao je: 

''Nemojmo žuriti u zaključak da je to već tu. U ovom trenutku mi imamo jednu zaista izazovnu situaciju. Sredstava nema niti za plaće radnika niti za materijal. Postoje brojni ugovoreni brodovi i neki od njih nisu nikad ni započeti, a neki su u nekoj fazi dovršenosti. Ja, kao ministar financija, moram skrbiti u interesu svih poreznih obveznika.'' 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • zvonkotonko 21.09.2018.

    Rasteretit ces novcenike gradana!!! Maricu nitko ti nista ne vjeruje!!! Ostavku!!! Saucha te pozdravlja!!!

  • tuti fruti 11 21.09.2018.

    I danas samo 23 zastupnika u sabornici.

  • pčela 21.09.2018.

    Same floskule i demagogija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare