To je to što me zanima!

Rat srpske mafije: Zver je pod zaštitom specijalaca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon velike akcije u Urugvaju, počeli su brutalni obračuni po Hrvatskoj i susjedstvu. Policija je uhitila Simovića, koji je pokušao ubiti S. Kalinića...
Vidi originalni članak

Policija je u četvrtak ujutro uhitila Miloša Simovića (31), kojeg sumnjiči da je s dva hica pokušao ubiti Sretka Kalinića (36) kraj jezera Rakitje. Ranjenog Kalinića, koji se u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica oporavlja pod jakim policijskim osiguranjem, u srijedu je ispitala policija. Kazao je kako je u njega pucao Simović, a policiji je dao i adrese nekih stanova.
- Policija je locirala stanove u kojima su boravili ljudi koji se dovode u vezu s Kalinićem. Stanovi su pod nadzorom, a u njima nitko nije zatečen - rekao je Krunoslav Borovec iz ravnateljstva MUP-a. Srbijanski Alo, pozivajući se na izvore iz hrvatskog MUP-a, piše kako je pripadnik zemunskog klana Kalinić hrvatskoj policiji otkrio i gjdje se nalaze drugi članovi odbjeglog 'zemunskog klana' i kralj kokaina Darko Šarić. U bijegu su 'zemunci' Vladimir Milisavljević Budala, Ninoslav Konstantinović i Milan Jurišić. Pripadnici zloglasnog 'zemunskog klana' Kalinić i Simović u bijegu su od ožujka 2003. godine. Zbog sudjelovanja u ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića u Srbiji su u odsutnosti osuđeni na po 30 godina zatvora. Hrvatska policija utvrđuje ima li obračun bivših prijatelja veze s ubojstvom Cvetka Simića (44), čije su raskomadano tijelo su našli u Jarununskom jezeru u ožujku.


KALINIĆA SE BOJE ĆLANOVI ZEMUNSKOG KLANA

Većina pripadnika Zemunskog klana slaže se kako je njihov bivši 'kolega' Sretko Kalinić (36) zvani Zver iznimno hladnokrvni i efikasni ubojica, koji je visoko kotirao u bandi. Navodno je bio 'glavni za likvidacije', a gotovo sva ubojstva je počinio kalašnjikovim. Živio je u Petrovaradinu sa suprugom i djecom, a u Beograd je dolazio isključivo zbog posla. Pucao je lijevom rukom, a zvali su ga i 'ubojica bez pitanja'. Navodno je uživao u ubojstvima pa su ostali članovi Zemunskog klana mislili da nije normalan. Najradije je ubijao vatrenim oružjem iz blizine, a na svojim žrtvama se često znao iživljavati. Među Zemuncima je kružila priča kako je 1999. godine iz čista mira jednog Muslimana, koji se vozio na biciklu, odvukao u podrum i ubio krampom. Bivšem suradniku Dejanu Milenkoviću Bagziju navodno je prepričao ubojstvo Zorana Savića.
- Trebao si biti sa mnom dok sam sjekirom sjekao Savića pa spaljivao. Ali kosti nisu htjele gorjeti pa sam ih morao smrviti čekićem - prepričao je Bagzi razgovor. Na sličan način je navodno ubio i Zorana Vukojevića Vuka, krunskog svjedoka na suđenju pripadnicima Zemunskog klana, čije je masakrirano i spaljeno truplo pronađeno u blizini benzinske postaje na autoputu za Beograd. Osim za ubojstvo srpskog premijera, Kalinić je osuđen i na 40 godina zatvora za više ubojstava koja je počinio kao pripadnik Zemunskog klana. Njegovo ime spominjalo se u istrazi oko ubojstva Cvetka Simića, čije je raskomadano truplo u ožujku pronađeno na zagrebačkom Jarunu. Nakon Pukanićeve likvidacije nagađalo se da ga je ubio Kalinić jer ga se vlasnik Nacionala bojao.

ZOVEMO GA ZVER, ALI I TO JE BLAG IZRAZ
Kalinić bio je zvijer od čovjeka. U stvari, zvijer je blaga riječ, opisao ga je 'kolega' iz Zemunskog klana, Dejan Milenković Bagzi. Navodno je jednom tražio od vođe svoje bande da mu dopusti da pobije obitelj svoje supruge samo zato što mu je bilo važno da ubija. Opisivali su ga i kao čovjeka velike snage koji može 'u jednom dahu pretrčati 800 m'. Zver je surovost dokazao ubojstvom Zorana Savića Šodera, koje mu nikad nije dokazano.

>>> Balkanski ratnik ubojstva pokrenuo među navijačima






Idi na 24sata

Komentari 29

  • memory 09.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • HUMI 09.06.2010.

    Neš mi ti njihovog života....!

  • sb-ustanik 09.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare