To je to što me zanima!

Rat u Gruziji: Saakašvili s Rusijom potpisao primirje

Saakašvili je kazao da se neće "nikada, baš nikada neće predati" u razračunavanju s Rusijom, Optužio je Zapad da je prizvao rusku agresiju
Vidi originalni članak

Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili potpisao je u petak sporazum o primirju s Rusijom koji štiti gruzijske interese unatoč ustupcima Moskvi. Američka državna tajnica Condoleezza Rice kazala je da će ruski predsjednik Dmitrij Medvedev potpisati identičan dokument.
- Ovim potpisom Gruzije, ovo mora stupiti na snagu i to sada - rekla je. Saakašvili je kazao da se neće "nikada, baš nikada neće predati" u razračunavanju s Rusijom, Optužio je Zapad da je prizvao rusku agresiju jer su Gruziji uskratili članstvo u NATO-u. Saakašvili je kazao da je Rusija protumačila NATO-ovo ignoriranje Gruzije kao kapitulaciju. Gruzijski predsjednik nije izgledao oduševljen sporazumom o primirju, ali Rice je kazala da je to dobar način da se sve snage vrate na svoje prijašnje položaje. Istaknula je da potpisani sporazum obvezuje Rusiju da odmah povuče svoje snage iz Gruzije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • LUDI___MILOJKO 16.08.2008.

    ma vec je vreme da zgazimo te hamburgere

  • srpko 15.08.2008.

    Potpisao, nego šta. A ona gospoja troši reči namenjene unutrašnjoj politici USA, pošto vrlo dobro zna da u ovoj situaciji ne može da učini baš ništa. Nemaju petlju da se kače sa nekim ko je (u najmanju ruku) ravnopravan sa njima. Bože, kako je lepo videti USA pognute glave i nemoćne da realizuju nešto od svojih fašistoidno-kriminbalnih ciljeva. Prosto uživam iako nemam nikakve koristi od toga. Lepo je kada zlo biva poraženo, pa makar i samo na trenutak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare