To je to što me zanima!

Osuđeni ratni zločinac Kordić hodao za život: Teretili ga i za ubojstvo bebe od tri mjeseca

U Haagu je, 1995. godine, Dario Kordić osuđen na 25 godina zatvora zbog zločina počinjenih nad bošnjačkim stanovništvom u gradovima, selima i zaseocima Lašvanske doline
Vidi originalni članak

Na prošlotjednom zagrebačkom Hodu za život sudjelovao je  Dario Kordić, pravomoćno osuđeni ratni zločinac za etničko čišćenje u srednjoj Bosni.  Kordić je 1995. godine u Haagu osuđen na 25 godina zatvora, a iz istog je izašao nakon odsluženja dvije trećine kazne. Tadašnji tužitelj Haaškog tribunala Richard Goldstone protiv Kordića i njegovih suradnika podigao je optužnicu zbog teškog kršenja međunarodnog prava, odnosno zločina počinjenih nad bošnjačkim stanovništvom s naglaskom na selo Ahmići. 

POSLAO PORUKU Ginekolog s prizivom savjesti na Hodu za život održao govor: 'Svaki život treba poštovati'

Riječ je o selu u srednjoj Bosni koje je samo nekoliko kilometara udaljeno od Viteza, a koje je do te kobne godine imalo otprilike 800 stanovnika. U jeku rata sklonište u njemu je potražilo i 300 muslimana koji su ranije prisilno raseljeni. 

U akciji HVO-a ubijeno je 116 bošnjačkih civila, među njima i beba. Kordićevo hodanje za život na svojem je Facebooku komentirao novinar i kolumnist Boris Dežulović.

- 7 tjedana od začeća zijeva

- 8 tjedana od začeća štuca

- 9 tjedana od začeća sisa palac

- 12 tjedana od začeća smije se

- 38 tjedana od začeća rodi se

- 51 tjedan od začeća zaplače u kolijevci kad pripadnici HVO-a s krunicama na uniformama banu u kuću i rafalima iz automatskog oružja poubijaju majku, oca, šestogodišnju sestru i osmogodišnjeg brata, poliju ih benzinom i zapale, pa ga vojnici čuju kako plače i vrate se da ubiju i zapale i njega i kolijevku i cijelu kuću

- 1512 tjedana od začeća na zagrebačkom Hodu za život nerođene djece ponosno stupa Dario Kordić, ratni zločinac pravomoćno osuđen zbog ubojstva 116 bošnjačkih civila u Ahmićima, od kojih trideset dvije žene i jedanaestoro djece, a među njima osmogodišnjeg Elvisa, šestogodišnje Šuhrete i njihovog brata Seje Ahmića, bebe stare tri mjeseca i dva dana - napisao je Dežulović.

 

Idi na 24sata

Komentari 110

  • jabuka5 17.05.2022.

    Kordič je krasan čovjek , savjestan i pošten , , rat je rat ........branio je , a napadao nije , .......svi smo plakali zbog srebrenice zajedno sa majkama koje su oplakivale svoju djecu , rat je zlo , ne dogodio nam se i nigdje nikada više ....

  • ante-portas 17.05.2022.

    Osudjeni ratni zlocinac hoda za zivot. Bio je gospodar zivota i smrti, vise smrti nego zivota. Pod njegovim zapovjednistvom su ubijana djeca. Ima sve kvalifikacije za trcanje, a ne za hodanje.

  • JR 17.05.2022.

    Alo bre bora a nisa napisa kolike su žene i dicu "tvoja" braća poklala u srao krajinama i VUKOVARU to te se bre ne tiče je li?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare