Obavijesti

News

Komentari 231

Ginekolog s prizivom savjesti na Hodu za život održao govor: 'Svaki život treba poštovati'

Ginekolog s prizivom savjesti na Hodu za život održao govor:  'Svaki život treba poštovati'

Miroljubivim hodom kroz grad, radosno i uz pjesmu, poslati će se važna poruka da je svaki život važan - najavljuje organizator, uz napomenu da u organizaciji Hoda za život sudjeluje nekoliko stotina volontera.

Ginekolog s prizivom savjesti Boris Ujević sa Sv. Duha održao je govor na Hodu za život.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prenosimo njegov govor:

Imam 55 godina. Prije 55 godina sam bio star 1 sekundu, pa minutu, pa sat, pa tjedan, pa godinu, sve do sada. Kad bi svi ljudi bili svjesni da su nekad bili stari sekundu, Hod za život ne bi bio potreban. Porodništvom se bavim preko 30 godina. Govori se da se medicina uči iz pacijenta, a ne iz knjiga. Što se više bavim pacijentom, to postajem bolji liječnik. Može se reći i da, što se više susrećem s majkama i nerođenom djecom, učim se životu i postajem bolji čovjek.

Željka Markić o slučaju Mirele Čavajde: 'Grga ima pravo na život, koliko god on traje'
Željka Markić o slučaju Mirele Čavajde:  'Grga ima pravo na život,  koliko god on traje'

Kada se susrećem s trudnicom, susrećem se s dvije osobe, majkom i nerođenim djetetom. Oni meni nisu samo pacijenti nego i moja dva učitelja. Kad se u bolnici u kojoj radim koristim prizivom savjesti, ja se time ne koristim od jučer, nego od 1997. godine. Ne želim sudjelovati u rađenju abortusa, to ne činim iz hira ili inata ili, kako se čuje u medijima, iz lijenosti. To je promišljena odluka koju sam naučio kroz medicinu i biologiju. To sam naučio od majke i njezinog nerođenog djeteta.

Ja svoju nastavu pohađam redovito, kad se susrećem u ordinaciji s majkom i nerođenim djetetom kojemu kuca srce i koje se kreće. Blago vama koji ste došli ovdje s tom sviješću. Život treba poštovati i život je zakon.