To je to što me zanima!

'Ratni zločinci nisu naši heroji i moramo poštovati sve žrtve...'

ZAGREB: Pedesetak okupljenih položilo je svijeće i ruže na Trgu Francuske republike ispred plakata na kojima su bila ispisana imena mjesta u BiH gdje su stradale brojne ljudske žrtve
Vidi originalni članak

Ovim smo skupom željeli pokazati da  postoji ono lice RH koje se ne solidarizira s ratnim zločincima, već sa žrtvama, poruka je članova Inicijative mladih za ljudska prava.

Oni, ali i građani, okupili su se u ponedjeljak u 17 sati na Trgu Francuske republike u Zagrebu kako bi zapalili svijeće za sve žrtve stradale od strane pripadnika HV-a i HVO-a u Bosni i Hercegovini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pedesetak okupljenih položilo je svijeće i ruže ispred plakata na kojima su bila ispisana imena mjesta u BiH gdje su stradale brojne ljudske žrtve. Članovi Inicijative mladih za ljudska prava su, kako kažu, razočarani postupcima hrvatske vlasti i vlasti u Gradu Zagrebu.

- Vlasti su izrazile veliku solidarnost s ratnim zločincima i nisu izrazile dovoljno suosjećanje za zločine u BiH. Mladima generacijama je potrebno nešto bolje. Prije svega, potrebna je osuda agresivnog djelovanja u BiH - poručili su iz Inicijative i zaključili:

- Smatramo da postoji jedna tiha većina koja osuđuje svaki zločin i svakog ratnog zločinca. Želimo poručiti da je potrebno provoditi odgovornu politiku suočavanja s prošlošću. Ratni zločinci nisu naši heroji i moramo imati poštovanja prema žrtvama.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • ljubica ljubičica_1 13.12.2017.

    Normalno da ratni zločinci nisu heroji niti mogu biti.

  • zlatarx 12.12.2017.

    Svatko treba počistiti smeće ispred svoje kuća,tako se Hrvatska mora suočiti sa svojim zločinima,Srbija sa svojim itd.Za mlede,bravo,ipak ima u ovom mraku i natruha svjetla,ali ipak....

  • škver 12.12.2017.

    Što se imate razočarati takvima što veličaju svoje zločine a tude osuduju !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare