To je to što me zanima!

Zbog imovinskih kartica: Vlada smjenjuje Rajkovaču i Dolenc

Ovo je samo potvrda toga da Vlada nije i ne stoji iza odluke o izmjenama podataka koji se objavljuju i povlačenju kartica, poručio je ministar uprave Arsen Bauk
Vidi originalni članak

Iako je zamjenica ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Dubravka Dolenc, izrazila zgražanje zbog povlačenja imovinskih kartica s interneta to joj nije spasilo radno mjesto.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice Saboru uputila prijedlog razrješenja ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka Ante Rajkovače te zamjenice ravnatelja Dubravke Dolenc.

- Ovo je samo potvrda toga da Vlada nije i ne stoji iza odluke o izmjenama podataka koji se objavljuju i povlačenju kartica - poručio je ministar uprave Arsen Bauk.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je na zahtjev AZOP-a, koji su predali Dolenc i Rajkovača, s interneta povuklo imovinske kartice više od 5000 političara i državnih dužnosnika. Dolenc se u četvrtak branila kako agencija nije naredila uklanjanje kartica s interneta već je tražila da se makne minimalni set podataka.

Dubravka Dolenc i Ante Rajkovača tvrde da nikakvih političkih pritisaka da se kartice uklone nije bilo.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • Slavko Horvat 08.05.2015.

    cak i kada slusas voljenog ducea, moze ti se dogoditi da te kazni za to-jer duce ne grijesi!!!

  • kormilar 07.05.2015.

    Sigurno su im iz HDZ-a savjetovali da povuku imovinske kartice dužnosnika u zamjenu za ostanak na funkciji ako HDZ dobije izbore! Tako ispada kriv SDP, koji je trenutno na vlasti.

  • Jadran Plavi 07.05.2015.

    jel to ona fotošopirana???

Komentiraj...
Vidi sve komentare