To je to što me zanima!

Inspekcija napustila KBC Split: 'Nije bilo kriminalnih radnji...'

Inspekcija Ministarstva zdravstva završila je u petak nadzor u KBC-u Split, a ravnatelj Ivo Jurić izjavio je Hini da se pokazalo kako u toj bolnici nema nikakvih kriminalnih radnji,
Vidi originalni članak

Inspekcija Ministarstva zdravstva završila je u petak nadzor u KBC-u Split, a ravnatelj Ivo Jurić izjavio je Hini da se pokazalo kako u toj bolnici nema nikakvih kriminalnih radnji, te je sve rađeno po zakonu, pravilniku i statutu.

Inspekcija je u splitski KBC stigla u utorak, nakon što je nekoliko dana ranije najbolji spinalni kirurg Vladimir Boschi javno progovorio o nepravilnostima u radu bolnice i zbog toga dao otkaz, koji je povukao nakon što je inspekcija došla u bolnicu.
Jurić je ustvrdio da je inspekcija pronašla samo manje administrativne greške, no ništa ozbiljnije što bi moglo ugroziti pacijente i njihovo liječenje, te dodao kako će službeni nalaz inspekcije bolnica dobiti idućeg tjedna.

"Nadzor, koji je trajao dan i pol, je završio. Pokazao je da je u bolnici sve rađeno po zakonu, statutu i postojećim pravilnicima. Nema nikakvih sumnjivih ili kriminalnih radnji. Sigurnost bolesnika je potpuna i tu nema nikakvih razloga za bilo kakvu zabrinutost", kazao je Jurić.

Boschi, kojega su u utorak saslušale tri inspektorice iz Zagreba, nakon što je danas rezultate nadzora rekao je da poštuje mišljenje inspekcije i da će ga prihvatiti jer se tako dogovorio s upravom KBC-a, no s nalazom se ne slaže.

"U slučaju da je taj nalaz zaista takav pa su ustanovili da se radi o sitnim administrativnim greškama, onda tu neće biti nikakvog ispravljanja. Poštovat ću nalaz inspekcije iako se s takvim nalazom ne slažem. Ja tu više ništa ne mogu. Što se mene tiče, stvar je završena - neću raditi na takvom zavodu već moj otkaz slijedi nakon što dobijem pismeni nalaz", kazao je Boschi Hini.

"I dalje ostajem pri onome što sam rekao, a bolnici želim puno daljnjeg uspjeha. U ponedjeljak imam operacije, to ću odraditi. Nadam se da ću tada dobiti i nalaz, ali što se mene tiče stvar je završena", rekao je Boschi.

Boschi je 1. ožujka dao otkaz u KBC-u Split, koji je kasnije povukao, optužujući Zavod za ortopediju i traumatologiju da lažira dokumentaciju pacijenata i vara Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Prst je uperio i u Upravu bolnice za koju je rekao da na njegove prijave nisu reagirali, što je bio okidač za davanje otkaza.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • SAINT 11.03.2017.

    hahahahaha

  • purgerica prva 10.03.2017.

    A što se čeka sa KB Dubrava? Ima svega, dr Kolak skriva RUDAN d.o.o., pitam se zašto? Zašto se ne smije znati tko je sve i što "radio"?

  • --- DAVOR --- 10.03.2017.

    Normalno da nema kad su kriminalci postavili kriminalce da ispituju kriminal. To je ko da mafijaša pozoveš na sud za svjedoka. SDP-HDZ Zna se!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare