To je to što me zanima!

Ravnatelj zagrebačke škole: Ne vidim zašto je nastao problem s gledanjem utakmica u školama

Dosad je poznato da je jedna od 1300 škola najavila da će ranije završiti nastavu zbog utakmice, dok će kod ostalih vjerojatno svi biti u školi
Vidi originalni članak

Ne prestaju reakcije nakon što je ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao kako će se i u školama moći gledati utakmice. Polemike je za N1 komentirao i Zlatko Stić, ravnatelj zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

- Bio bih jako sretan sudionik obrazovanja u RH da nam je ovo najveći problem u Hrvatskoj. Sada se dijele na lijeve i desne, vidim da mediji rade ankete, ali mislim da je to trebalo prepustiti školama. Tko hoće gledati neka gleda, program ide, to ćemo nadoknaditi kao da je netko nedostajao na nastavi iz nekog drugog razloga - rekao je ravnatelj Stić.

ZATRAŽILI SUGLASNOST Širi se poruka koju jedna škola u Zadru šalje roditeljima: 'Zbog utakmice je skraćena nastava'

Puno prečim i vrijednim rasprave smatra to što djeca nemaju ručak u školi, a u nekim školama nedostaje profesora. 

Dosad je poznato da je jedna od 1300 škola najavila da će ranije završiti nastavu zbog utakmice, dok će kod ostalih vjerojatno svi biti u školi. Iako gledanje utakmice ne smatra spornim Stić kaže kako bi ih bolje bilo pratiti uz nastavu nego da ušenci sjede po kafićima.

AKO MOGU U SABORU... Fuchs: I u školama će se moći gledati utakmice, ako to većina želi, ali sve se mora nadoknaditi

- I filozofija, i logika, i sport, i vjeronauk, i etika… Možete razgovarati o tome i pogledati utakmicu. Slati učenike van da idu u kafiće gdje se puši i pije alkohol, to ne bih nikako. Digitalne mogućnosti nam omogućuju da pratimo utakmicu na računalu, ne moramo imati televizore u učionicama - zaključio je Stić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 21.11.2022.

    Gdje bi bili da barem netko nešto vidi. Da malo pokrene zdravi razum i mozak umjesto poslušnog i besmislenog strančarenja.

  • pekmezi 21.11.2022.

    Hoće li vam to vrijeme, dok gledate utakmice i ne radite ništa, biti plaćeno.

  • 21.11.2022.

    Zato pametnjakoviću što školska godina inače traje predugo i cvili se kada se gubi satnica i djeca moraju odrađivati. I zato kada je kakav blagdan četvrtkom rijetko se spaja. Ali nije to najgore nego što se na takav način skreće pažnja s puno važnijih problema. Sam si ih spomenuo. Ne bi ti meni, kao niti brojni drugi, ni minute više bio ravnateljem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare