To je to što me zanima!

Ravnatelji bolnica: Parametri HZZO-a ne daju pravu sliku

Ravnatelji hrvatskih bolnica, koje su se našle na rang-listi HZZO-a, smatraju da metodologija mjerenja ne daje pravu sliku o učinkovitosti svake bolnice zasebno
Vidi originalni članak

Rang-lista hrvatskih bolnica, koja je u utorak predstavljena u HZZO-u, iznenadila je ravnatelje i zaposlenike bolnica zbog praćenja pet parametara kojima se mjere učinkovitost i kvaliteta liječenja. 

Ravnatelji su uglavnom neugodno iznenađeni zbog rangiranja svojih bolnica i vjeruju kako bi drugačija metodologija dala i drugačije rezultate. Nemaju ništa protiv mjerenja kvalitete i učinkovitosti bolnica, ali uvjeravaju da su parametri koje je mjerio HZZO premalo da bi se dobila stvarna slika o svakoj bolnici. Neki predlažu da se u rangiranju treba uspoređivati opće bolnice, KBC-ove i ostale bolnice kao zasebne kategorije.

Prema rang-listi, najbolja bolnica u Hrvatskoj je ona u Požegi, dok je na začelju bolnica u Kninu. U rangiranju su se mjerili stopa smrtnosti, broj pregleda po liječniku, broj pacijenata po krevetu, rad dnevne bolnice i operacija sive mrene u jednodnevnim operacijama. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • TomislavKatalinić 12.11.2014.

    Bodovi: 11 Ovim rangiranjem je vlada iznenadila i samu sebe. Neki čudnovati parametri po kojima je bolnica u Čakovcu bolja od KBC Dubrava.???

  • spalato60 12.11.2014.

    Naj bolji KBC u Hrvatskoj je Splitski.Slažem se.

  • otorinolaringolog / ginekolog 12.11.2014.

    jel to znači da je opet neko pobral lovu za ništa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare