To je to što me zanima!

Ravnateljica USKOK-a o aferi Softver i Žalac: 'Pokrenuli smo dvije istrage protiv iste osobe'

Teze da je pokretanje postupka u slučaju softver pljuska ili blamaža USKOK-a su u potpunosti netočne i zlonamjerne, rekla je Marušič
Vidi originalni članak

Ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić odgovorila je na upite vezane uz postupanje USKOK-ova Odjela delegiranih europskih tužitelja u slučaju softver.

O AFERI SOFTVER Benčić: 'Loša vijest je da Plenković ne može kontrolirati korupciju u HDZ-u i Vladi'

- Teze da je pokretanje postupka u slučaju softver pljuska ili blamaža USKOK-a su u potpunosti netočne i zlonamjerne. Radi se o zakonski uređenom postupanju odjela delegiranih europskih tužitelja koji djeluju u sastavu USKOK-a u predmetu koji je u njihovoj nadležnosti - rekla je Marušić.

NIJE NIKAKAV POLITIČKI FAKTOR U HDZ-u ljuti, ali Plenki čuva svoju Gabi: 'Nikome nije jasno zašto ju je držao u vrhu stranke'

- U javnosti se također plasiraju teze o tome da USKOK i DORH štite pojedince, da iz tog razloga ne pokreću istrage, da djeluju pod utjecajem drugih grana vlasti. To je apsolutno netočno. Da je tome tako, potvrđuju činjenice da je prije pokretanja ove konkretne istrage, USKOK pokrenuo dvije istrage protiv iste osobe za koruptivna kaznena djela - dodala je.

IZVUKLA 13 MILIJUNA KUNA Troje tužitelja zbog kojih je pala Žalac: Vodi ih bivša ravnateljica Uskoka, na meti im je i Janaf

- I u ovom konkretnom predmetu USKOK je provodio izvide, a kako je već ranije priopćeno javnosti, u sklopu provedenih izvoda izuzeta je dokumentacija i ispitano više osoba. Nakon početka rada odjela delegiranih europskih tužitelja, navedeno postupanje u konkretnom predmetu je preuzeo taj odjel sukladno svojoj nadležnosti, kao što će se to dogoditi i u drugim predmetima koji potpadaju u njegovu nadležnost - poručila je Marušić.

ZAMJENICA ĆE VODITI AGENCIJU Iz SAFU-a Vladi šalju prijedlog za razrješenje Tomislava Petrica

Podsjetimo, u aferu je uključena bivša HDZ-ova ministrica Gabrijela Žalac koju su u srijedu uhitili po nalogu Europskog javnog tužitelja.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • korky 17.11.2021.

    Neznam šta blebeću više . Pa opće poznato je da sve sto mora zapet zapne u uskoku to jest dorhu .Pa naravno da nije blamaža jer da se smatra blamažom moralo je bit prvotno drukcije.

  • i.hun 14.11.2021.

    USKOK je provodio izvide, pokretao postupke i naravno zaključio da u konkretnom slučaju nema ništa nezakonito. Pa neće valjda protiv svojih.

  • LinoČoko_ 13.11.2021.

    Uskok uporno zaobilazi Šibensko-kninsku županiju koja je hdzovska litnja baza..Ovih dana ostavku je dao načelnik šibenske Rogoznice jer se više nije moga nosit sa kaosom koji je bivša načelnica ostavila u svim segmentima, a posebno u prostorno-planskim dokumentima ..nakon 14 god.muljaža..ona koja Ivicu godinama nije pitala za Smokvicu i Mađarima je dopustila tamo gradnju bez dozvola..svom priki dopustila širenje marinom na pomorsko dobro i zasmrdila selo jahtama koje tamo istovaruju govnare..ali njoj ne sneta jer jahtasi dolaze u njen restoran nasuprot marine...Dalmatinska mala mista im služe za velike muljaže .

Komentiraj...
Vidi sve komentare