News

Komentari 52

Ravnateljica USKOK-a o aferi Softver i Žalac: 'Pokrenuli smo dvije istrage protiv iste osobe'

Ravnateljica USKOK-a o aferi Softver i Žalac: 'Pokrenuli smo dvije istrage protiv iste osobe'

Teze da je pokretanje postupka u slučaju softver pljuska ili blamaža USKOK-a su u potpunosti netočne i zlonamjerne, rekla je Marušič

Ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić odgovorila je na upite vezane uz postupanje USKOK-ova Odjela delegiranih europskih tužitelja u slučaju softver.

- Teze da je pokretanje postupka u slučaju softver pljuska ili blamaža USKOK-a su u potpunosti netočne i zlonamjerne. Radi se o zakonski uređenom postupanju odjela delegiranih europskih tužitelja koji djeluju u sastavu USKOK-a u predmetu koji je u njihovoj nadležnosti - rekla je Marušić.

- U javnosti se također plasiraju teze o tome da USKOK i DORH štite pojedince, da iz tog razloga ne pokreću istrage, da djeluju pod utjecajem drugih grana vlasti. To je apsolutno netočno. Da je tome tako, potvrđuju činjenice da je prije pokretanja ove konkretne istrage, USKOK pokrenuo dvije istrage protiv iste osobe za koruptivna kaznena djela - dodala je.

- I u ovom konkretnom predmetu USKOK je provodio izvide, a kako je već ranije priopćeno javnosti, u sklopu provedenih izvoda izuzeta je dokumentacija i ispitano više osoba. Nakon početka rada odjela delegiranih europskih tužitelja, navedeno postupanje u konkretnom predmetu je preuzeo taj odjel sukladno svojoj nadležnosti, kao što će se to dogoditi i u drugim predmetima koji potpadaju u njegovu nadležnost - poručila je Marušić.

Podsjetimo, u aferu je uključena bivša HDZ-ova ministrica Gabrijela Žalac koju su u srijedu uhitili po nalogu Europskog javnog tužitelja.

Najčitaniji članci