To je to što me zanima!

Razbijen najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu, 8 uhićenih

Osmero ljudi lišeno je slobode zbog sumnje da su u Crnoj Gori u ropstvu držali preko 90 državljana Tajvana kako bi za njih obavljali internetske prijevare
Vidi originalni članak

Crnogorska policija objavila je u četvrtak da je razbila najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu i uhitila osam osoba koje su osumnjičene da su organizatori kriminalne skupine koja je u Crnoj Gori držala u ropstvu više od 90 državljana Tajvana kako bi za njih obavljali internetske prijevare.

- Službenici Uprave policije u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužiteljstvom jučer su proveli međunarodnu akciju kojom je otkriven i prekinut najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu u posljednje vrijeme. Za sada je lišeno slobode osam osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo trgovine ljudima i kazneno djelo stvaranje kriminalne organizacije - priopćila je policija dodavši da je identificirala 12 žrtava kaznenog djela, a da je u obradi 85 osoba.

U međunarodnoj akciji koja je provedena u suradnji s Interpolom i Europolom, crnogorska policija je u četvrtak pretresla tri iznajmljene vile u Podgorici.

- U tim objektima zatečene su 93 osobe iz Tajvana kojima je bilo ograničeno kretanje, oduzete putovnice i oni su, kako se sumnja, držani pod prisilom - priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mestar 09.01.2020.

    Najduzi lanac je u bruxellesu pa ta jedna ih je uvezla pun brod u talijansku luku i docekana u bruxellesu kao velik heroj. Sad traze te koji prevezu dva tri a nen]maju veze s trgovinom pa objave u medijima da su oni krivi za to sve.Istina jest te x kolonisticke drzave trebaju jeftinu radnu snagu i otvoreno govore preko medija da im trebaju milijoni radnika. Balkan, tursku i juzne eu drzave su odavno pocistili uzimajuc sto i koko im treba sad takvih vise nema pa su bacili istocnije i juznije. Europa je pred kolapsom ekonomski. Japan,J Koreja, Tajwan, Kina s tehnologijom su jaci od EU jer stalno uce i napreduju uz to nemaju problem nac radnike. Sto ce tek bit kad Indija i ostali moderniziraju svoju industriju tko ce im moc konkurirat na globalnoj razini? Izgleda da od svih tih demokratskih lidera jedino je Trump prepoznao problem ali zna da ga ne moze zaustavit pa se bori da Amerika stalno ne gubi a drugi se bogate trgovinom s Amerikom.Sad bi se ovi nasi strucnjaci trebali zamislit i promuckat glavom umjesto tim diplomama gdje je Hrvatska u tom globanoj konkurenciji. Nesto sam primjetio a to je zali boze sto je drzava ulagala u njihovo skolstvo kad im je svima glavna ekonomska grana EU fondovi, sunce, more isto kao da jedino mi imamo sunce i more pa oderu sve koji dodu misleci s=da ce se tako obogatit na brzinu preko noci.

  • Kišo Movač 09.01.2020.

    Crnoj Gori drastično fali informatičara, zbog zahtjevnosti pomicanja prstiju po tipkovnici u potpunosti ih razumijem.

  • Offca 🐑 09.01.2020.

    Najdulji lanac

Komentiraj...
Vidi sve komentare