To je to što me zanima!

Razdvojili sijamske blizanke: Operacija je trajala čak 26 sati

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
SAD: Knatalye Hope i Adeline Faith dijelile su prsni koš i pluća, srca su im bila spojena kao i dijafragma te jetra, crijeva i zdjelica. Operiralo ih je šest specijalista
Vidi originalni članak

Čak 26 sati je trajala operacija kojom su liječnici u dječjoj bolnici u Houstonu razdvojili desetomjesečne sijamske blizanke Knatalye Hope i Adeline Faith . Djevojčice, koje su bile spojene prsima i trbuhom, operiralo je šest različitih specijalista, piše Daily News .

Napravili 3D modele organa

Liječnici su se za tešku operaciju pripremali mjesecima, napravili su 3D modele njihovih organa i simulirali operaciju razdvajanja , kazao je doktor Darrell Cass , dječji kirurg.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ova operacija nije prošla bez specifičnih izazova jer su djevojčice dijelile nekoliko sistema organa - rekao je Darell za TV postaju KHOU.

Roditeljima se ostvario san

Knatalye Hope i Adeline Faith dijelile su prsni koš i pluća, srca su im bila spojena kao i dijafragma te jetra, crijeva i zdjelica.

- Zahvalni smo kirurzima i svima koji su se brinuli za naše kćeri i dali im priliku da žive odvojenim životima - kazala je majka djevojčica Elysse Mata i dodala da joj se ostvario san. Ona i suprug imaju i petogodišnjeg sina.


Idi na 24sata

Komentari 25

  • bijach 26.02.2015.

    Bravo doktorima :) a luđaci koji lupaju minuse,stvarno ste poremećeni..bravo i za vas ;)

  • rezucka 25.02.2015.

    Kako je lijepo pročitati lijepe vijesti s sretnim završetkom....sretno curke dalje.....

  • tiha voda_492 25.02.2015.

    Svaka cast doktorima! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare