To je to što me zanima!

Razdvojili su sijamske blizance: Bili su spojeni na vrhu glave...

Takva djeca rode se jednom u 2,5 milijuna slučajeva i uglavnom ne prežive porod, a kamoli da dožive 13 mjeseci. Zato su Anais i Jadon još veće čudo...
Vidi originalni članak

Sijamski blizanci spojenih glava, Anias i Jadon McDonald, uspješno su razdvojeni nakon 27-satne operacije u New Yorku u petak, objavili su lokalni mediji.

Dječaci su rođeni spojeni vrhovima glava. Takva djeca rode se jednom u 2,5 milijuna slučajeva i uglavnom ne prežive porod, a kamoli da dožive 13 mjeseci. Zato su Anais i Jadon još veće čudo. 


Dječake su razdvojili specijalisti neurokirurgije koji su im otvorili lubanje i razdvojili mozgove te specijalisti plastične kirurgije koji su im rekonstruirali lubanje

- Dvije odvojene bebe! - napisala je na Facebooku majka Nicole McDonald (31) nakon operacije.

- Stojimo na pragu nepoznatoga. Sljedećih nekoliko mjeseci bit će kritično u pogledu njihova oporavka i mnogo tjedana nećemo znati pouzdano kako se Anias i Jadon oporavljaju - napisala je. 

Majka Nicole i otac blizanaca Christian (37) kažu da su njihovi dječaci savršeni takvi kakvi jesu, ali su im željeli pružiti šansu za boljim životom i zato su ih podvrgnuli operaciju koja košta 2,5 milijuna dolara.

- Gotovo bih ih mogla ostaviti ovakve - kazala je Nicole za CNN i dodala da su predivni, zabavni i sretni. No, bez operacije mališanima prijeti 80 posto šanse da će umrijeti prije drugog rođendana.

Roditelji su svjesni da bi mališani mogli imati poteškoća u razvoju i drugih medicinskih komplikacija, no kažu da će ih uvijek voljeti. 

Nicole je o tijeku operacije obavještavala na društvenim mrežama, a u posljednjoj objavi je napisala da ne može vjerovati da su blizanci razdvojeni te se zahvalila svim liječnicima.

Kirurzi koji su razdvojili dječake su James Goodrich i Oren Tepper, a za operaciju su se pripremali tri mjeseca na 3D modelu dječakovih glava i vježbali različite scenarije.

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Cipelcug 16.10.2016.

    Sretno djeci i roditeljima. Svaka čast doktorima.

  • Baldurion 16.10.2016.

    Nadam se da će oba blizanca ostati bez ikakvih posljedica te da će nastaviti živjeti normalnim životom :) Ima jedna stvar koja me izrazito smeta, a to je da jedan takav neurokirurg ima plaću recimo 5000€ mjesečno (za Hrvatske standarde sam vjerojatno i puno napisao), dok recimo neki debil nogometaš ima plaću 100 000€ tjedno... To je po meni jako žalosno i strašno mi smeta -.-'

  • Kosoo 15.10.2016.

    Mama nije čula za prekid trudnoće tzv abortus

Komentiraj...
Vidi sve komentare