To je to što me zanima!

Razgovori u Ženevi ušli u drugi dan, Asad je pristao na nadzor

Sastanak u četvrtak trajao je oko sat vremena, a razgovori bi se mogli nastaviti i tijekom vikenda. Između ruske i američke vlade i dalje postoje velike nesuglasice
Vidi originalni članak

Američki i ruski ministri vanjskih poslova ušli su u drugi dan razgovora u Ženevi o tome kako osigurati sirijsko kemijsko oružje. Sastanak je u četvrtak trajao oko sat vremena, a razgovori bi se mogli nastaviti i tijekom vikenda, piše BBC.

Između dviju vlada i dalje postoje velike nesuglasice. 

Američki državni tajnik John Kerry je ponovio stajalište SAD-a da bi mogli upotrijebiti vojnu silu protiv Sirije ako ne uspiju diplomatske aktivnosti oko kemijskog oružja, dok je ruski ministar Sergej Lavrov iznio kako Rusija želi da Amerikanci odustanu od prijetnji. 

Podsjetimo, sirijski predsjednik Bašar al-Asad je u intervjuu za rusku televiziju rekao kako će njegova zemlja staviti svoje kemijsko oružje pod međunarodni nadzor, ali je naglasio da to radi zbog ruske inicijative, a ne zbog američkih prijetnji vojnom akcijom. 

UN je objavio da je u četvrtak od Sirije zaprimio dokumente o pristupanju zemlje globalnom paktu protiv kemijskog oružja, što je ključni korak ruskog plana. Asad je rekao da će podatke o kemijskom oružju predati UN-u nakon 30 dana. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • NY Croat 14.09.2013.

    I hate taj njihov Sarin-gas! Trebamo ih napasti normalnim krščanskim napalmom!

  • templar73 13.09.2013.

    Asad je u Damasku i on bi bacio kemijsku na predgrađe grada u kojem živi, koje su to namještaljke, pa zna se kome je u interesu intervencija SADa ti su i bacili sarin!

  • fabijus veliki 13.09.2013.

    pametni rusi a smiješni ameri

Komentiraj...
Vidi sve komentare