To je to što me zanima!

Razljutio ih: "Samo nas Fifa može spasiti od Baldasara"

O gafu Ive Baldasara na otkrivanju spomenika bojni Rafael Vitez Boban u Splitu, na Dan pobjede govorila je cijela Hrvatska. Desnica mu je oduševljeno zapljeskala
Vidi originalni članak

O gafu Ive Baldasara na otkrivanju spomenika bojni Rafael Vitez Boban, na Dan pobjede govorila je cijela Hrvatska. Ljevica je bila užasnuta (“sad nas može spasiti samo Fifa, prokomentirala je na Facebooku Mira Ljubić Lorger) dok je desnica oduševljeno zapljeskala gradonačelniku koji je napokon progledao i na desno oko...

- Na današnji dan samo stjecajem okolnosti slavi se i Dan pobjede nad antifašizmom...pardon nad fašizmom - kazao je tada gradonačelnik te nasmijao sebe i okupljene, a i čulo se i odobravanje publike: “Dobro si reka’!”

Rafael Boban bio je ustaški satnik, dozapovjednik Jure Francetića u Crnoj legiji. Pavelić ga je 1951. imenovao u svoju emigrantsku vladu, dodijelivši mu resor obrane, iako nikad nije ustanovljeno je li tada bio živ, kao ni mjesto gdje je umro.

Baldasar je pokušao objasniti što misli o Rafaelu Bobanu, zapovjedniku najzloglasnije ustaške postrojbe, te povicima: “Za dom spremni”, koji su se čuli na otkrivanju spomenika. Zbog tog je pozdrava Fifa zabranila Šimuniću odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.

- Moja namjera nije bila ulaziti u ideologiju, niti otvarati ideološke teme, a osobito ne stare ideološke rane - započeo je gradonačelnik Baldasar svoje viđenje nedavnog političkog gafa. Potom je pojasnio da su svi mladići poginuli u HOS-ovim odorama bili regularni pripadnici HV-e. - Poginulo ih je 46. Smatrali smo da je plemenito što im njihovi suborci žele odati počast i da im treba odati pijetet - nastavio je Baldasar.

>>>Više pročitajte u Expressu...

Idi na 24sata

Komentari 149

  • Hrvatska1 17.05.2014.

    Baldasar je Social Demokrata a ne Jugonostalgicar komunjara. Zasto ste izbrisali isti komentar prije ?

  • ćeprolje 17.05.2014.

    Drugi svjetski je davno prošao , ali ga crvenokošuljši slave kao da nije bilo domoviskog rata - jadno ali istina

  • Inzaghi 17.05.2014.

    Baldasare,skidam kapu za ovo..najnormalniji si definitivno od svih lijevičara

Komentiraj...
Vidi sve komentare