To je to što me zanima!

Reakcija Rusije na haški nalog za uhićenje Putina: 'Njihove odluke nemaju značaja za nas'

Zaharova je prokomentirala današnju odluku Međunarodnog suda u Haagu koji je izdao naloge za uhićenje Vladimira Putina i njegove povjerenice za prava djece Marije Aleksejevne Lvove-Belove
Vidi originalni članak

Rusija nije stranka u Rimskom statutu i ne snosi nikakve obveze prema njemu, napisala je na društvenim mrežama Maria Zaharova  glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Ona je prokomentirala današnju odluku Međunarodnog suda u Haagu koji je izdao naloge za uhićenje Vladimira Putina i njegove povjerenice za prava djece Marije Aleksejevne Lvove-Belove zbog, kako navode, nezakonite deportacije ukrajinske djece, javlja Guardian

- Odluke Međunarodnog kaznenog suda nemaju nikakvog značaja za našu zemlju, ni s pravnog stajališta - istaknula je Zaharova. Kremlj se za sada još nije oglasio po ovom pitanju.

Reagirali i Ukrajinci

Ured ukrajinskog predsjednika u petak je pozdravio izdavanje naloga protiv Putina. 

- Ovo je tek početak - napisao je šef ureda Andrij Jermak na Telegramu. Ukrajinsko tužiteljstvo je odluku pak nazvalo „povijesnom“. 

SOVJETSKI MIG-29 Nakon Poljske i Slovačka šalje borbene avione Ukrajini, dio opozicije ljut: Uvlačite nas u rat

Podsjetimo, Sud je poručio kako postoje sumnje da "oba osumnjičenika snose odgovornost za ratni zločin nezakonite deportacije, kao i za nezakonito premještanje stanovnika iz okupiranih područje Ukrajine u Rusiju, a na štetu ukrajinske djece". 

Iako je sud namjeravao izdati tajni nalog za uhićenje, odlučili su da on ipak bude javan kako bi "prevenirali daljnje zločine". 

 

Idi na 24sata

Komentari 181

  • gusarske priče 17.03.2023.

    A koja bi ga to država mogla uhapsiti i sprovesti u Haag i što bi se onda dogodilo?

  • KarcinomKomunizam 17.03.2023.

    Budu ukrajnici tebe nasli kao Mossad frenda u argentini 👀

  • pipex 17.03.2023.

    neka Putko ponese sapun i neka ga dobro čuva da ne ispadne na kupanju

Komentiraj...
Vidi sve komentare