To je to što me zanima!

Reakcije na odluku Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću: 'Tko čuva Ustav od Šeparovića?'

Ne mogu suci koje bira Sabor poništavati odluke Sabora o izboru premijera, napisala je Jadranka Kosor na Twitteru
Vidi originalni članak

Ustavni sud ne može biti iznad volje građana, napisala je Jadranka Kosor na Twitteru nakon objave šefa Ustavnog suda Miroslava Šeparovića.

- Udar. Dolovići zadovoljni. Zastrašujuće izjave da su u stanju poništiti i odluke Hrvatskog sabora! Pa to je potpuno protuustavno. Ne mogu suci koje bira Sabor poništavati odluke Sabora o izboru premijera! Ustav je iznad naroda, veli Dolovićev šef! Pa još samo da zabrani narod! - dodala je Kosor u nizu poruka.

 

- Šeparović upravo najavio ukidanje odluke 76 zastupnika o tome tko je mandatar za sastavljanje Vlade jer on to može kao čuvar Ustava. A tko čuva Ustav od Šeparovića? To je HDZ u 3. mandatu - napisala je na Twitteru Anka Mrak Taritaš.

Oglasio se i SDP-ov Željko Jovanović.

- USUD = HDZ! Ne dopuštaju običnom građaninu da bude mandatar. Po kojem to čl. Ustava? Ne znaju odgovor jer tog članka nema. Hitno anti-HDZ vladu, svi se ujediniti kontra ovih kriminalaca, provesti hitne reforme koje će osigurati poštene izbore nakon toga. Ili HDZ ili Hrvatska! - napisala je Marijana Puljak.

Oglasila se i Dalija Orešković.

- Može li Ustavni sud ići kontra Ustava i izborne volje građana? Može, ali samo ako mu dopustimo. Ovaj čin je dokaz da je i Ustavni sud jedna u nizu otetih institucija, instrumentaliziranih za dnevnopolitičke potrebe HDZ-a. Ovo je taj rub provalije na koji čitavo vrijeme upozoravam - napisala je.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Aurora2 19.04.2024.

    Sada se lijepo vidi  koliko su ovi lijevi ograničeni ,iako znaju da ovaj krši Ustav i  da ga je kršio cijelo  vrijeme oni takoreći pozivaju narod da pruž podršku lažovu i jasnom kršitelju Ustava , potpune neznalice u pravu se javljaju kao znalci i bune ljude ,a htjeli bi voditi državu , ne nasjedajte ljudi ovo vam ne žele  dobro ,ovo su totalni neradnici i samo žele  upropastiti ono što smo stvorili u ratu , hvataju se špijuni u raznim  državama EU. što mislite zašto  ti podržaju sada  milanćeta  ,a ujedno su ga podržavali i protiv podrške Ukrajini ,ako to ne prepoznajete  na vrijeme onda isto razmišljate kao i oni  koji su bili iza balvana 91. god.

  • PeroZagreb2023 19.04.2024.

    Pošto gospođa može sagraditi 1 WC u hrvatskom selu?  Da li je dosta 30 tisuća eura?!

  • PeroZagreb2023 19.04.2024.

    Čudna su ova mišljenja "PRAVNIH STRUČNJAKA" koji su završili Kumrovečku školu druga Račana (Milanović, Kosor, Sataraš i ostala bratija)!  LUSTRACIJA!

Komentiraj...
Vidi sve komentare