To je to što me zanima!

Čobanković o Ivi Sanaderu: Ostavio je stvar, po drugi put!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Borba protiv korupcije je stvar koju ćemo istjerati do kraja, kaže Josip Salapić. Niko Rebić iz HDZ-a rekao je da Sanaderov odlazak izaziva velike potrese u državi
Vidi originalni članak

HDZ-ovci nisu bili raspoloženi za razgovor već su samo užurbano prolazili pored novinara, a stali su tek rijetki. Među njima je Niko Rebić (HDZ) kojeg zahtjev DORH-a ne čudi, a uvjeren je da cijela priča neće utjecati ni naštetiti HDZ-u.

- Njegov odlazak kao bivšeg premijera izaziva velike potrese u državi. Ovo je prvi put da će jedan premijer biti uhićen odnosno priveden - rekao je Niko Rebić (HDZ).

Ministar Petar Čobanković prijje sjednice Vlade na upit o Sanaderu kratko je rekao "Po drugi put je ostavio stvar".

Pustimo da se odradi prvi dio u 14.30, pa ćemo ići korak po korak, ravnatelj policije Grbić

Tportal javlja kako je Andrija Hebrang bio potpuno šokiran bijegom Ive Sanadera. Rekao je uoči sjednice Vlade da su na Predsjedništvu HDZ-a raspravljali o radu Sabora i slučaju Ive Sanadera.

Bianca Matković za Jutarnji je rekla da ne zna što se točno događa pa ne može komentirati slučaj.

Josip Salapić (HDZ) nije imao komentar na zahtjev DORH-a da se bivšem premijeru skine imunitet, uz neizostavnu frazu "neka svatko u ovoj državi radi svoj posao, u granicama svojih ovlasti".

- To neće apsolutno ništa utjecati na HDZ. Sanader je nezavisni zastupnik. Mi imao predsjednicu Vlade, stranke, Vladu, ministre i zastupnike. Mi idemo dalje. Borba protiv korupcije je stvar koju ćemo istjerati do kraja, ali pred nama je ulazak u EU i gospodarski oporavak. Sve ostalo je politika nekog drugog. Mi idemo dalje - izjavio je.

Treba tražiti odgovornost onih koji su dopustili da se ovo dogodi, kaže Furio Radin

Mario Zubović (HDZ) kratko je samo rekao da o zahtjevu DORH-a ne zna ništa i pobjegao od novinara.

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks (HDZ) je prolazeći pored novinara samo ustvrdio da je Državno odvjetništvo neovisno pravosudno tijelo.

- Pravna država treba funkcinirati, vladavina prava je najviša vrednota ustavnog poretka. To je sve. Hvala - rekao je odjurivši prema svojoj sobi. 

Ravnatelj policije Oliver Grbić nije želio govoriti ništa o proceduri u slučaju da je bivši premijer Ivo Sanader već pobjegao iz zemlje.

- To je pretpostavka i hipotetičko pitanje. Pustimo da se odradi prvi dio u 14.30, pa ćemo ići korak po korak. Nemojmo trčati - izjavio je.

- Nemam komentara, ništa ne znam, jedino je što je predsjednik Sabora Luka Bebić izustio na pitanja vezana uz skidanje imuniteta Ivi Sanaderu, ali i njegov bijeg iz zemlje.

Pupovac: Nema snage suočiti se s odgovornostima

Za Milorada Pupovaca (SDSS) podatak da DORH traži skidanje imuniteta Ivi Sanaderu kao i da je on pobjegao iz zemlje su nove.

- Dosadašnje iskustvo njegovog odlaska s premijerske dužnosti, na način koji je to učinio, pokazalo je da nema snage suočiti se s odgovornošću, s realnostima. Nakon što je shvatio da u zemlji postoji dovoljno političke stabilnosti i da se politički odnosi u zemlji neće destabilizirati zato što se on vratio, onda je očito shvatio da treba još jedanput otići bez odgovora, iako je sada svakom jasno zašto je otišao - rekao je Pupovac.

Radin: Nalazimo se pred moralnom katastrofom

- Ako je istina da mu se trebao skinuti imunitet i da je pobjegao iz zemlje mi se nalazimo pred moralnom katastrofom. S jedne strane imamo pravosuđe koje napokon radi svoj posao, a s druge određene institucije u zemlji koje dopuštaju da se i dalje pobjegne iz zemlje. Treba se tražiti odgovornost onih koji su kao i u slučaju Glavaša, dopustili da se to dogodi - rekao je zastupnik talijanske manjine Furio Radin.

Josipović: Očekujem pravedan postupak

Predsjednik Ivo Josipović rekao je na obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv korupcije da pravna država radi svoj posao.

- Očekujem da se protiv Sanadera provede zakonit i pravedan postupak.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nije želio komentirati prijavu, samo je kratko rekao da je to vjerojatno zahtjev DORH-a što je zakonita procedura. Smatra da Sanaderov pad neće odmoći HDZ-u na predstojećim izborima.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić nije htio komentirati slučaj.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • bustedagain 09.12.2010.

    Cobi ce explodirat :))

  • Frank Ribery 09.12.2010.

    Cobankovic kakav je prsut?

  • Noon 09.12.2010.

    Kaže on nije naš,pa naravno da nije,Vi ste njegovi!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare