Obavijesti

News

Komentari 19

Čobanković o Ivi Sanaderu: Ostavio je stvar, po drugi put!

Čobanković o Ivi Sanaderu: Ostavio je stvar, po drugi put!
11

Borba protiv korupcije je stvar koju ćemo istjerati do kraja, kaže Josip Salapić. Niko Rebić iz HDZ-a rekao je da Sanaderov odlazak izaziva velike potrese u državi

VIDEO

HDZ-ovci nisu bili raspoloženi za razgovor već su samo užurbano prolazili pored novinara, a stali su tek rijetki. Među njima je Niko Rebić (HDZ) kojeg zahtjev DORH-a ne čudi, a uvjeren je da cijela priča neće utjecati ni naštetiti HDZ-u.

- Njegov odlazak kao bivšeg premijera izaziva velike potrese u državi. Ovo je prvi put da će jedan premijer biti uhićen odnosno priveden - rekao je Niko Rebić (HDZ).

Ministar Petar Čobanković prijje sjednice Vlade na upit o Sanaderu kratko je rekao "Po drugi put je ostavio stvar".

Pustimo da se odradi prvi dio u 14.30, pa ćemo ići korak po korak, ravnatelj policije Grbić

Tportal javlja kako je Andrija Hebrang bio potpuno šokiran bijegom Ive Sanadera. Rekao je uoči sjednice Vlade da su na Predsjedništvu HDZ-a raspravljali o radu Sabora i slučaju Ive Sanadera.

Bianca Matković za Jutarnji je rekla da ne zna što se točno događa pa ne može komentirati slučaj.

Josip Salapić (HDZ) nije imao komentar na zahtjev DORH-a da se bivšem premijeru skine imunitet, uz neizostavnu frazu "neka svatko u ovoj državi radi svoj posao, u granicama svojih ovlasti".

- To neće apsolutno ništa utjecati na HDZ. Sanader je nezavisni zastupnik. Mi imao predsjednicu Vlade, stranke, Vladu, ministre i zastupnike. Mi idemo dalje. Borba protiv korupcije je stvar koju ćemo istjerati do kraja, ali pred nama je ulazak u EU i gospodarski oporavak. Sve ostalo je politika nekog drugog. Mi idemo dalje - izjavio je.

Treba tražiti odgovornost onih koji su dopustili da se ovo dogodi, kaže Furio Radin

Mario Zubović (HDZ) kratko je samo rekao da o zahtjevu DORH-a ne zna ništa i pobjegao od novinara.

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks (HDZ) je prolazeći pored novinara samo ustvrdio da je Državno odvjetništvo neovisno pravosudno tijelo.

- Pravna država treba funkcinirati, vladavina prava je najviša vrednota ustavnog poretka. To je sve. Hvala - rekao je odjurivši prema svojoj sobi. 

Ravnatelj policije Oliver Grbić nije želio govoriti ništa o proceduri u slučaju da je bivši premijer Ivo Sanader već pobjegao iz zemlje.

- To je pretpostavka i hipotetičko pitanje. Pustimo da se odradi prvi dio u 14.30, pa ćemo ići korak po korak. Nemojmo trčati - izjavio je.

- Nemam komentara, ništa ne znam, jedino je što je predsjednik Sabora Luka Bebić izustio na pitanja vezana uz skidanje imuniteta Ivi Sanaderu, ali i njegov bijeg iz zemlje.

Pupovac: Nema snage suočiti se s odgovornostima

Za Milorada Pupovaca (SDSS) podatak da DORH traži skidanje imuniteta Ivi Sanaderu kao i da je on pobjegao iz zemlje su nove.

- Dosadašnje iskustvo njegovog odlaska s premijerske dužnosti, na način koji je to učinio, pokazalo je da nema snage suočiti se s odgovornošću, s realnostima. Nakon što je shvatio da u zemlji postoji dovoljno političke stabilnosti i da se politički odnosi u zemlji neće destabilizirati zato što se on vratio, onda je očito shvatio da treba još jedanput otići bez odgovora, iako je sada svakom jasno zašto je otišao - rekao je Pupovac.

Radin: Nalazimo se pred moralnom katastrofom

- Ako je istina da mu se trebao skinuti imunitet i da je pobjegao iz zemlje mi se nalazimo pred moralnom katastrofom. S jedne strane imamo pravosuđe koje napokon radi svoj posao, a s druge određene institucije u zemlji koje dopuštaju da se i dalje pobjegne iz zemlje. Treba se tražiti odgovornost onih koji su kao i u slučaju Glavaša, dopustili da se to dogodi - rekao je zastupnik talijanske manjine Furio Radin.

Josipović: Očekujem pravedan postupak

Predsjednik Ivo Josipović rekao je na obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv korupcije da pravna država radi svoj posao.

- Očekujem da se protiv Sanadera provede zakonit i pravedan postupak.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nije želio komentirati prijavu, samo je kratko rekao da je to vjerojatno zahtjev DORH-a što je zakonita procedura. Smatra da Sanaderov pad neće odmoći HDZ-u na predstojećim izborima.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić nije htio komentirati slučaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku