To je to što me zanima!

'Rebro uvozi nekvalitetnu i jeftinu opremu za dijalizu'

Jozo Lončar upozorava kako su novi sustavi za dijalizu u KBC-u Rebro nekvalitetni jer su rezultati na starim strojevima bili bolji. Sumnja na mito
Vidi originalni članak

Predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih pacijenata KBC-a Rebro, Jozo Lončar alarmirao je sve mjerodavne zdravstvene institucije o nekvalitetnoj dijalizi u centru na Rebru i izuzetno lošoj kliničkoj slici pacijenata. Tvrdi kako je sustav koji imitira krvne žile, venu i arteriju nekvalitetan i jeftin.
- Kroz sustav cirkulira krv tijekom hemodijalize. U jednoj dijalizi tim mi je sustavom prolazilo od 10 do 15 litara krvi manje nego kroz umjetni bubreg. To znači da je krv nedovoljno “pročišćena” pa su mi automatski i nalazi loši - rekao je za Večernji list. Dodaje kako te sustave proizvodi tvrtka Pronefro iz brazilske države Paranja.
- Prvi natječaj za to postrojenje bio je na oko 7,5 milijuna kuna, što nije malo, ali on je srušen i otvoren novi na oko 3,5 milijuna kuna. Je li natječaj bio za jednu tvrtku, moraju istražiti državna tijela - zaključio je Lončar.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • aura 04.10.2009.

    Milinovića i odgovorne za nabavu ovih fuš aparatai hitno na dijalizu,

  • drug Tito_1 04.10.2009.

    Istina postoji samo gdje je u ovom slučaju?

  • 1odtiseće 04.10.2009.

    Mislim da bi se naš \"DRAGI\" Milinović trebao malo više pozabaviti ovakvim situacijama, a ne stvarati glupe i nerazumne zakone o potpomognutoj oplodnji!!!!!!!! Da imamo nekog drugog umjesto glupog Milinovića, vjerujte , bilo bi nam svima bolje!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare