To je to što me zanima!

Redatelj Omena ekskluzivno za 24sata: 'Čuo sam za požar, otišli smo u Italiju zbog prosvjeda'

Javili smo se Mooreu i zamolili ga da nam prokomentira aktualnu situaciju i, ako se sjeća, da nam ispriča što se tih dana događalo u Dalmaciji
Vidi originalni članak

Redatelj John Moore, koji je snimio film Omen, otkrio je ekskluzivno za 24sata okolnosti sporne produkcije u Dalmaciji. 

Podsjetimo, ovaj horor iz 2006. godine opet je dospio u centar pozornosti nakon dokumentiranog priznanja splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, koji je pred kamerom ministrici Nikolini Brnjac opisao kako je sudjelovao u insceniranju požara na setu. Nakon opetovanih crkvenih prosvjeda i nakon požara, produkcija je prebacila snimanje iz Salone, usput pretrpjevši štetu od pola milijuna dolara. 

A FILMAŠI IZGUBILI 3 MILIJUNA KUNA Župan priznao da je spalio set filma o đavlu u Solinu, ali neće biti kažnjen. Spašava ga zastara

Javili smo se Mooreu i zamolili ga da nam prokomentira aktualnu situaciju i, ako se sjeća, da nam ispriča što se tih dana događalo na setu u Dalmaciji.

- Osjećam duboku privrženost prema Hrvatskoj i posjetio sam ju mnogo puta. Također, desetljećima sam surađivao sa svojim hrvatskim prijateljima - kazao nam je redatelj.

- Sretan sam što mogu razjasniti svoja osobna sjećanja na događaje vezane uz planirano snimanje Omena u Hrvatskoj - dodao je. 

SLUČAJ BLAŽENKO BOBAN Otac Kristiana, mladića koji je umro u zatvoru zbog paleža: "Oni mogu raditi što hoće..."

Napuštanje planova

- Pretraživali smo nekoliko lokacija u Hrvatskoj, u rujnu 2005. godine, među njima i Split. Planirali smo snimati film u Hrvatskoj, ali koliko se sjećam, održavali su se prosvjedi protiv naših namjera te smo stoga odustali i prebacili snimanje u južnu Italiju - opisuje Moore.

Kako kaže, sjeća se priča o paležu. 

- Nisam bio svjestan da je požar bio veliki problem, samo sam čuo priče o njemu nakon što smo odlučili napustiti naše planove iz poštovanja prema prosvjedima - kazao je redatelj John Moore za 24sata.
 

Idi na 24sata

Komentari 216

  • general lopov 03.05.2021.

    I šta sad? Nšta!I da nije došlo do zastare!opet ništa.Nikad,nigdje,niko i nikom ništa.Tako to funkcionira!Ko se ne može u tome snaći sam je sbi kriv.I šta bi vi htjeli,molim vas?Zakon,red,rad...može ali negdje drugdje.I opet nikom ništa.

  • torente2 03.05.2021.

    Tako priča civiliziran čovjek Necivilizirani su u Hdzu.

  • muskarac 03.05.2021.

    da mora nemamo bili bi kruva gladni

Komentiraj...
Vidi sve komentare