To je to što me zanima!

Reding o Perkoviću: Početak je dobar, sud će dobro odlučiti

Uvjerena sam da će sud donijeti ispravnu odluku i da će propis o uhidbenom nalogu biti poštivan u Hrvatskoj, istaknula je u srijedu potpredsjednica Europske komisije
Vidi originalni članak

Treba pričekati pravomoćnu odluku nakon žalbe, ali početak je dobar - rekla je potpredsjednica Europske komisije Viviane Reding odgovarajući u srijedu navečer u Ateni na naše pitanje o odluci Županijskog suda u Zagrebu da dopusti izručenje Josipa Perkovića Njemačkoj. 

- Uvjerena sam da će sud donijeti ispravnu odluku i da će europski propis o uhidbenom nalogu biti poštivan u Hrvatskoj - dodala je Reding. U Ateni je, zajedno sa svim članovima kolegija povjerenika EK, bio i Neven Mimica koji je također kratko odgovorio na našu molbu da komentira nepravomoćnu sudsku odluku o izručenju Perkovića.

- Na snazi je zakon i ovo je provedba tog zakona - rekao je europski povjerenik iz Hrvatske. 

- To je u rukama pravosuđa i pravosuđe funkcionira u skladu s pravnim procjenama koje donosi sudac - dodao je Mimica.

Idi na 24sata

Komentari 168

  • sestro 09.01.2014.

    reding još nije ni svjesna s kim ima posla...

  • bajica1009 09.01.2014.

    Kad nemaš medijsku pozornost onda govoriš o udbi, partizanima, ustašama, starletama i mnogim nebitnim likovima i stvarima i za to vrijeme nitko ne daje cjelovitu istinitu priču, a zašto jer je ne znaju. Tako i ja komentiram samo u smislu da li je cijeli slučaj u pravnim okvirima i vjerujem g. Nobilu da nije i pitam se što ti svi koji govore nisu u saboru podigli ruku da se izmjeni ustav da zločin ne zastarijeva tada bi to bila standardna procedura za pravosuđe i bila bi gotova stvar, ovako priča na priču bez kraja i konca. Na ovaj način mi stvaramo plodno tlo da neke frustrirane evropske persone iskaljuju svoj bijes kao da smo mi neka pripizdina od zemlje na koju može režati svaka šuša koja je došla na poziciju političkim marketingom kao tobože veliki znalac. Zar nije vrijeme da se uozbiljimo.

  • dom2 09.01.2014.

    Gospođo Reding samo vi pratite ali da se provode i prava koja imaju nacionalne manjine u EU. To pravo mora biti jednako za svakoga i svugdje bez obzira koliko netko kao Pupovac pričao o tome zajedno sa nevladinim udrugama koje mu daju podršku. Nemojmo biti pravedniji od drugih nego poštujmo EU prava koja moraju biti ista na čitavom teritoriju EU. Nacionalna manjina je ipak nacionalna manjina zar ne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare