To je to što me zanima!

Referendum o termoelektrani Plomin C: Slab odaziv do 11h

Odaziv na referendum do 11 sati bio je slab. U Labinu je bio 15% , Svetoj Nedjelji 14%, Raši 11%, Pičnu 8% i Kršanu samo 6%. Građani mogu glasovati do 19 sati
Vidi originalni članak

Labinjani i mještani općine Labinštine danas izlaze na referendum o budućem energentu novoga bloka C termoelektrane u Plominu. Referendumsko pitanje glasi: Jeste li za izgradnju TE Plomin C na ugljen? 

Odaziv je do 11 sati bio slab. U Labinu je bio 15% , Svetoj Nedjelji 14%, Raši 11%, Pičnu 8% i Kršanu samo 6%.

Biračka mjesta u Gradu Labinu i svim općinama Labinštine otvorena su do 19 sati, a rezultati referenduma znat će se odmah nakon što se birališta zatvore. 

Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika očekuje da na referendum izađe što veći broj građana, jer će to biti dodatni argument za postavljanje određenih uvjeta prema HEP-u i Vladi. 

Referendum je savjetodavni i nije obvezujući za Vladu i HEP, koji je već daleko odmakao u pregovorima s potencijalnim strateškim partnerom, japanskom korporacijom Marubeni. 



Idi na 24sata

Komentari 4

  • Pametna ovca 29.03.2015.

    Neka izađu na referendum i odluče,kraj priče.

  • 29.03.2015.

    Pozdrav svima iz Slavonije,izađite svi na referendum i nedozvolite gradnju termoelektrane u Plominu,neka Čačić i kokošari prave to u svom dvorištu

  • volimje 29.03.2015.

    Bit će veliki odaziv kad se bude kritiziralo odluku koja se donese. Hrvatski stereotip, neću izaći na glasanje, ali ću pljuvat što god da naprave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare