To je to što me zanima!

Reketarili su hodočasnike u Međugorju: Petero optuženih

Prvooptuženi je Boris Kordić (38), šef mostarskog ureda Službe za poslove sa strancima BiH, a optužen je i inspektor tog ureda Josip Kvesić (36)
Vidi originalni članak

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu za organizirani kriminal protiv pet osoba zbog iznude i reketaranje hodočasnika koji su posjećivali Međugorje, potvrdilo je u petak tužiteljstvo.

Prvooptuženi je Boris Kordić (38), šef mostarskog ureda Službe za poslove sa strancima BiH, a optužen je i inspektor tog ureda Josip Kvesić (36).

Na popisu optuženih je i Vlatka Puljić (29) direktorica tvrtke "Vlamon" iz Posušja, talijanski državljanin Luca Cobre (47) i Ana Miličević (27) iz Mostara.

Višemjesečnom istragom utvrđeno je kako su optuženi od 2012. do 2014. djelovali kao organizirana kriminalna skupina koju je predvodio Kordić a žrtve njihovih kaznenih djela bili su uglavnom državljani Italije, predstavnici nevladinih udruga te poduzetnici koji rade na području Hercegovine, prvenstveno u Međugorju.

Prikupljeni su dokazi kako su Kordić i Kvesić zlorabili svoj službeni položaj pri izdavanju dozvola za boravak stranaca u BiH.

Osobama koje su trebale takve dozvole iznuđivali su novac i zatrašivali ih pod prijetnjom progona iz BiH.

Zajednički su osnovali tvrtku "Vlamon" sa sjedištem u Čitluku i preko nje pokušavali preuzeti upravljanje hotelskim kompleksom u vlasništvu talijanskih državljana koje su natjerali da im ga daju u zakup po cijenama višestruko nižim od tržišne.

Od talijanskih su državljana tražili najmanje 20 tisuća eura za izdavanje dozvola za boravka u BiH.

Optužnica se odnosi i na nezakonito postupanje prema jednoj državljanki Crne Gore, kažu u tužiteljstvu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • milky3 17.07.2016.

    Nisu to bili hodocasnici, nego biznismeni sve do jednog :), talijanska mafija medugorijem vlada :( . a kad spojis talijansku i hercegovacku mafiju dobijes ubojitu kombinaciju :). Ovi su vam lovali talijane koji su imali biznis u Međ. Tako Da bi jedan od navedenih kao inspektor uhvatio u radu talijana i urucio mu izgon iz zemlje u odredenom roku a ostali bi cinili "uslugu" i za par tisuca eura sredili boravisnu vizu. Stara vjest 3 godine.

  • LembaLemba 15.07.2016.

    sve do jednog hdz-ovci

  • stari mudrac 15.07.2016.

    bruno bušić : „...No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?“ tko će koga nego svoj svoga. ali, bolje da nas pljačkaju naši, nego da nam čine dobro "nevolitelji i komunjare"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare