To je to što me zanima!

Rekli su mu da neće preživjeti, a danas završava osnovnu školu

Mehmed Šabić (15) teško je stradao u požaru šupe u dvorištu. Rekli su mu da ima manje od 1% šanse za preživljavanjem, a on danas završava osnovnu školu i sanja o tome da postane autolimar
Vidi originalni članak

Mehmed Šabić (15) , poznat kao Meho Beton, 15. srpnja 2017. godine, u požaru šupe u dvorištu zadobio je ozljede opasne po život. Kako piše Avaz.ba,  spasio ga je prvi susjed Osman Adžemović koji ga je izvukao van iz goruće šupe. Za brzu i hrabru reakciju,  Adžemović je dobio općinsko priznanje „Zlatna značka“. Mehi su doktori iz BiH rekli da nema ni jedan posto šanse da preživi, jer uz vanjska oštećenja tkiva, oštećeni su mu bili i dišni putevi i unutarnji organi. Unatoč svim crnim prognozama, Meho je preživio, a njegov otac je danas objavio da je Meho maturant. 

 

 

Liječio se u Klaićevoj bolnici u Zagrebu i u klinici Bogenhausen u Münchenu. Tamo ga je preuzeo doktor Milomir Ninković, stručnjak za rekonstruktivnu kirurgiju. Meho je prošao više od 25 teških operacija na rukama, nogama, vratu i ušima. 

-  Sustigao sam gradivo, jer godinu nisam bio u školi. Bit će još operacija, ali ja na to ne mislim. Mislim da završim osnovnu školu, pa da se upišem na autolimarski zanat. Volim to, odem kod jednog čike limara u Gračanici i već pomalo osvajam ovaj zanat. Aktivan sam kao najmlađi član Lovačkog društva „Srndać“. Vrijedilo se boriti i pobijediti bolest - rekao je Meho za Avaz.ba. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Haf932 07.03.2021.

    Meni su rekli da neću moći imat djece , pa evo , plaćam tek 3 alimentacije ,...😁😉🤗🤭😃👶👶👶👶

  • snjeska6882 07.03.2021.

    Baš lijep dječak. Sretno Meho,život je borba a vidim da si se i do sad borio.

  • rijetko kulturan 06.03.2021.

    Impresivno je kako su uklonili ožiljke s tijela, puno sreće ti želim kiddo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare