To je to što me zanima!

Relikvija: Leopolda Mandića je vidjelo čak 150.000 vjernika

Posljednja postaja Relikvije sveca pohodili su hodočasnici u pet gradova sa završetkom u Rijeci. Tijelo je u Splitu vidjela i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović
Vidi originalni članak

Relikvija svetoga Leopolda Bogdana Mandića u ponedjeljak je bila u Rijeci. To je bila posljednja postaja na obilasku biskupija u Crnoj Gori i Hrvatskoj, u koje je stigla iz Padove te se ondje sad i vraća.

Riječki nadbiskup Ivan Devčić je prije unošenja relikvije u crkvu Gospe Lurdske, poznate u Rijeci kao kapucinske crkve, pred okupljenim vjernicima istaknuo da je sv. Leopold Bogdan Mandić djelovao kao ispovjednik u kapucinskom samostanu u Rijeci od 16. listopada do 11. studenoga 1923. godine. U pohodu su vjernici njegovo tijelo mogli vidjeti u Zadru, Herceg Novom, Dubrovniku, Splitu i sad Rijeci. Fra Jure Šarčević na oproštaju u Splitu rekao je kako se ljudi koji se okupljaju oko njegova tijela zapravo okupljaju oko Krista kojemu je Leopold vidljiv znak. Ocjenjuje se da će broj posjetitelja nakon Rijeke premašiti više od 150.000. Oni svi dolaze do tijela sa sigurnošću da će Bog po njegovu zagovoru uslišati njihove molbe. 
- On se nikad nije umorio tražeći i dijeleći oproštenje u ime Božje pa traži da se mi ne umorimo od traženja i dijeljenja oproštaja drugima - rekao je mons. Barišić dodavši kako je sv. Leopold uvijek bio neugledan, niska rasta, a imao je i govornu manu. To ga nije zaustavilo da od malog prostora sagradi katedralu duha u kojoj je mnoštvo doživjelo radost pomirenja s Bogom. Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić objasnio je kako nam sveci pomažu odupirati se zavođenjima ovoga svijeta. Dok je tijelo sveca bilo u Splitu, pohodila ga je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Ondje je ujedno bilo i najviše hodočasnika, njih oko 60.000.     

Idi na 24sata

Komentari 74

  • dkmjnn 20.09.2017.

    Uz duboko poštovanje i molitvu za zagovor svetog Leopolda Bogdana Mandića, želim samo reći kako se nikako ne slažem sa ovakovim načinom izlaganja tijela pokojnika. Sve me ovo podsjeća na srednji vijek. Pokojnik je bio skroman, ispovjednik, tih i samozatajan čovjek. Nikada se nije eksponirao, cijeli je život molio i služio Bogu, najviše ispovijedajući. Zašto sada rade ovakav, usudila bih se reći, cirkus, od njegovog tijela? Sveti Leopold Bogdan Mandić je zaslužio svako poštovanje i ima veliki broj štovaoca, ali neka na tome i ostane. Pa nije ovo sportski događaj da treba tv prijenose ili publiku. Sve je ovo trebalo organizirati puno skromnije i tiše.

  • Miške 20.09.2017.

    1. Zapovijed Božja. Klanjanje idolima je grijeh.

  • vilim 20.09.2017.

    I ja sam pratio "mošti" Leopolda Mandića od Dubrovnika do Rijeke i to idući pješke za njim. Sada ću nastaviti i do Padove sve pješke. Neopisiv je osjećaj ljubljenja sanduka u kojem je zatvoren Leo a kojeg su prije toga oblizale tisuće sluđenih vjernika kao da je Ledo sladoled. Zaista veličanstveno i neponovljivo !!..

Komentiraj...
Vidi sve komentare