To je to što me zanima!

Rezanje troškova: MORH kupuje 64 oklopna vozila

Od zamišljenih 126 oklopnih vozila MORH će od Patrije navodno, u nedostatku sredstava, kupiti tek 64 vozila. Raducirat će i opremu na vozilima
Vidi originalni članak

U nedostatku novaca MORH je predložio finskoj tvrtki Patria da Hrvatska umjesto 126 kupi tek 64 borbena oklopna vozila AMV 8X8. Ugovori vrijedni 180 milijuna eura potpisani su 2007. i 2008. godine. Patriji su iz MORH-a, uz smanjenje broje vozila, predložili i da im se produži rok otplate i isporuke vozila do 2018. godine ili pak raskid ugovora. U slučaju produljenja rokova isporuke i plaćanja Patria bi naplatila penale i to, prema nekim izračunima, 30 milijuna kuna. U MORHu su već reducirali opremu i naoružanje koje će ići na oklopna vozila, piše Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Brzi Heinz 02.02.2010.

    ribiću tko čini NATO?NATO čine zemlje potpisnice i njihove oružane snage.Ako si član NATO-a,ne možeš ga plačati da te štiti,već zajedno sa SVOJIM resursima sudjeluješ u kolektivnoj obrani.Vrlo jednostavno,ti si u vojnom savezu koji ti znatno povećava sigurnost,a ne da te on štiti.Da bi bio u savezu moraš imati resurse,odnosno vojsku.Kao član saveza država ima i određene obaveze.To je standardizacija opreme i sudjelovanje u zajedničkim aktivnostima,a koliko to Hrvatskoj koristi je druga priča.No kad vidim takav glupi komentar od imenovanog gospodina zbilja se zamislim nad time kako neki ljudi razmišljaju i kakve zaključke donose i još ih napišu.Strašno.

  • BEEP 01.02.2010.

    ma šta će nam ni ta 64

  • ribić 01.02.2010.

    Smiješna su uvjeravanja da nam je NATO garant sigurnosti a opet se naoružavamo kao da će nas napasti taj isti NATO. Kad je već tako, da je NATO štit,onda jetrebalo potpisati ugovor da plačamo NATO kao zaštitara, a ne ovo, imati vojsku naoružanu po NATO standardima, slati ljude (vojnike)da brane neznam koga i šta i još plačati organizaciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare