To je to što me zanima!

Rezovi za zdravstvo, agencije, subvencije i administraciju...

Hladni pogon i plaće zaposlenih u javnom sektoru i javnoj upravi godišnje stoje 55 milijardi kuna. To je puno za državu, dugoročno se ne može i neće financirati
Vidi originalni članak

Hladni pogon i plaće zaposlenih u javnom sektoru i javnoj upravi godišnje stoje 55 milijardi kuna. To je puno za državu, dugoročno se ne može i neće financirati, kazao je Boris Lalovac, ministar financija, na radnom ručku u Američkoj gospodarskoj komori u Hrvatskoj. 

Ministar je najavio da Vlada u skorom rebalansu proračuna neće dirati porezne olakšice za one koji reinvestiraju dobit bilo u kapital, bilo u materijalnu imovinu. 

Prostor za rezove Lalovac vidi u administraciji koja je neefikasna, agencijama, subvencijama te u zdravstvu, javlja Večernji list.

- U proračunu nema novca za ceste, luke i željeznicu, takvi infrastrukturni projekti moraju se financirati isključivo iz EU fondova, a sredstva proračuna usmjerit će se u istraživanje, razvoj, inovacije, obrazovnu infrastrukturu, ali ne za plaće već za stvaranje traženih vještina, rekao je ministar. Uštede na rashodima će se postići na administraciji, subvencijama, agencijama i zdravstvu, a rezultati se moraju pokazati već za šest mjeseci. Daljnje dvije mjere su nastavak rasterećenja bruto cijene rada i stabilan porezni sustav. Kad broj zaposlenih bude barem 1,6 milijuna, moći će se govoriti i o nižem PDV-u -rekao je.

Rebalans proračuna, kao i promjene u oporezivanju plaća najavljuje za sredinu idućeg mjeseca.


Idi na 24sata

Komentari 45

  • zviranjek 18.09.2014.

    Skrešite 90% bezveznih udruga.Ako žele nek se druže o svom trošku.O agencijama za sve i svašta šteta i riječi trošiti.

  • 17.09.2014.

    Lokalna samouprava je rupa bez dna, treba je pustiti da se SAMOFINANCIRA, kao i nepotrebne agencije (ukinuti SVE dok ne stanemo na noge). Ministarstva limitirati na maksimalno 100 ljudi. Policiju i vojsku izdvojiti. Ukinuti SVE službene aute, dnevnice, putovanja u zemlji a pogotovo izvan nje, reprezentacije, hotele, seminare, savjetovanja, konferencije....imate konferencijsku vezu na kompjuterima. Evo ti uštede bar 40 milijardi kuna.

  • antea paulic 17.09.2014.

    Dok god naši cijenjeni zastupnici primaju izdašne plaće za svoje nedolaske ne sjednice Sabora ( nakon dvomjesečnog godišnjeg odmora !? ) i svoj nerad, jer je sabornica uglavnom prazna - neće bit niti novaca. neka se javi bilo koji radnik (ako ima sreću i radi ), koji može primati plaću a da ne dođe na posao, ili ako se pak odluči doći na posao- da sjedi, čita novine, lista po pametnom telefonu ( o trošku poslodavca etc ).

Komentiraj...
Vidi sve komentare