To je to što me zanima!

Rezultati vještačenja otkrivaju krivce za Gabrijelovu smrt?

Odvjetnik Ksenije Kaleb, Antonio Volarević, rekao je za Index da, ako je vještačenje pokazalo da je postupala ispravno, da je pravda opet bila sporija, ali da je stigla, barem za liječnicu Kaleb
Vidi originalni članak

Gotovo godinu dana od smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića iz Metkovića završeno je vještačenje o okolnostima njegove smrti. Vještačenjem se tereti četvero ljudi, a postupak liječnice Ksenije Kaleb ocijenili su ispravnim.

Kao oni koji su učinili propuste navode se: pedijatrica iz Doma zdravlja Metković dr Rasema Bubica, medicinska sestra u DZ Metković Nikolina Talajić iz ordinacije dr. Vlade Krmeka te liječnice s Hitne u Metkoviću Marijana Matić i dr. Danijela Dragobratović, neslužbeno doznaje Index

GODINU DANA OD SMRTI 'Vještačenje je gotovo, nadam se da će donijeti mir Gabrijelu'

Odvjetnik Ksenije Kaleb, Antonio Volarević, rekao je za Index da, ako je vještačenje pokazalo da je postupala ispravno, da je pravda opet bila sporija, ali da je stigla, barem za liječnicu Kaleb. 

- Takav bi nalaz u cijelosti bio u skladu s onime što smo tvrdili od prvog dana braneći doktoricu Kaleb od etikete koju joj je ishitreno prišila Hrvatska liječnička komora - rekao je Volarević. Dodao je kako tragediju ništa ne može sanirati, ali da se osjeća olakšanje kad zna da za smrt dječaka neće odgovarati osoba koja je učinila sve da ga spasi.

NEUTJEŠNA OBITELJ Godina bez Gabrijela: 'Ne daj Bože nikome da osjeti ovu bol'

Idući tjedan, 11. prosinca, bit će godišnjica njegove smrti. 

Podsjetimo, maleni je preminuo lani pet dana nakon što je prvi put s ocem došao u Dom zdravlja u Metkoviću. Nekoliko dana su pohodili liječnike, koji su dijete “šaltali” iz Doma zdravlja na Hitnu i uporno slali kući. Na kraju su ga helikopterom prevezli u KBC Split. Posljednju njegovu fotografiju obitelj ima upravo iz tog helikoptera. Nažalost, dječak je stigao prekasno. Nije mu bilo spasa, za par sata je bitku za život izgubio. Kako je utvrdilo Ministarstvo zdravstva svojom istragom, liječnici u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 06.12.2019.

    Svojim sam klincima rekao ...što god u životu radite trudite se napravit najbolje što znate jer i kad se trudiš pogriješiš a kamoli kad te nije briga ...ne osuđujem ali trebalo bi se tog držat pogotovu kad si doktor i kad je u pitanju dijete

  • milky 06.12.2019.

    Ja nikako ne mogu prijeci preko ozjave dr. Matic. Citiram : Sta pitate tko je kriv, kriva je losa sreca il sudbina. Tako hladnu izjavu nikako ne mogu provariti ugasio se je zivot jednog dijeteta nemarnoscu ljecnika i bahatosti njihovom.

  • 06.12.2019.

    Pravda zadovoljena ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare