To je to što me zanima!

Ribarima potonula brodica, u hladnom moru čekali pomoć

Braća A. Š. i A. Š. su pozvala pomoć nakon što im je ribarica počela tonuti. U moru, kojem je temperatura bila 13 stupnjeva Celzija, 45 minuta su čekali pomoć
Vidi originalni članak

More je prodrlo u 13-metarsku ribaricu Sandokan u četvrtak oko 9.30 sati između otoka Ilovika i Silbe u zadarskom akvatoriju. Ribari istih inicijala A.Š., koji su ujedno i braća,  pozvali su u pomoć svoje prijatelje, rekavši im da im more prodire u ribaricu i da ne mogu ploviti. 

Prijatelji su požurili prema njihovoj lokaciji 2,5 nautičke milje sjeverno do svjetionika Veli brak, a istovremeno su iz Malog Lošinja i iz Zadra krenule brodice Lučke kapetanije. U potragu se uputio i brod MEC koji je preko radio veze čuo pozive upomoć. 

Prvi su stigli  M.M. i M.M. na plovilu oznake 868 iz Malog Lošinja. Ribarica je već bila potonula na dubinu od 30 metara, a braća ribari smrzavali su se 45 minuta u moru na temperaturi od 13 stupnjeva Celzija. M.M. i M.M. su promrzlu braću A.Š. i A.Š. prebacili do Malog Lošinja, odakle su ih kolima Hitne pomoći prevezli u bolnicu. Stanje im je stabilno, a osim pothlađenosti, nisu imali drugih zdravstvenih problema ni ozljeda. 

Još se ne zna zašto je more prodrlo u ribaricu i potopilo ju. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • andi_1 14.12.2012.

    a ja mislio da je more hladno kad je +20

  • tomislav26 14.12.2012.

    Izlov ribe tjera ribare u sve opasnije situacije...a ribe sve manje i manje...najgore je što 70% te ribe završava da je mrtvo vračeno u more ili bačeno u smeće jer su cijene preskupe ili je ulovljena riba nekomercijala vrsta ribe

  • king1313 14.12.2012.

    ribarica...stalno su na moru....i da nemaju neki pomoćni čamac,gumenjak ili bar nešto...čudno malo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare