Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ribarima potonula brodica, u hladnom moru čekali pomoć

Braća A. Š. i A. Š. su pozvala pomoć nakon što im je ribarica počela tonuti. U moru, kojem je temperatura bila 13 stupnjeva Celzija, 45 minuta su čekali pomoć

18 komentara

More je prodrlo u 13-metarsku ribaricu Sandokan u četvrtak oko 9.30 sati između otoka Ilovika i Silbe u zadarskom akvatoriju. Ribari istih inicijala A.Š., koji su ujedno i braća,  pozvali su u pomoć svoje prijatelje, rekavši im da im more prodire u ribaricu i da ne mogu ploviti. 

Prijatelji su požurili prema njihovoj lokaciji 2,5 nautičke milje sjeverno do svjetionika Veli brak, a istovremeno su iz Malog Lošinja i iz Zadra krenule brodice Lučke kapetanije. U potragu se uputio i brod MEC koji je preko radio veze čuo pozive upomoć. 

Prvi su stigli  M.M. i M.M. na plovilu oznake 868 iz Malog Lošinja. Ribarica je već bila potonula na dubinu od 30 metara, a braća ribari smrzavali su se 45 minuta u moru na temperaturi od 13 stupnjeva Celzija. M.M. i M.M. su promrzlu braću A.Š. i A.Š. prebacili do Malog Lošinja, odakle su ih kolima Hitne pomoći prevezli u bolnicu. Stanje im je stabilno, a osim pothlađenosti, nisu imali drugih zdravstvenih problema ni ozljeda. 

Još se ne zna zašto je more prodrlo u ribaricu i potopilo ju. 

Možda vas zanima i ovo:
Message