To je to što me zanima!

Ribaru iz Komiže na parangal se zakačio gof teži od 36 kila

Toniju Jončiću, profesionalnom ribaru iz Komiže na Visu, na parangal se prije nekoliko dana uhvatila prava grdosija - gof od 36,36 kilograma. Ribu je prodao
Vidi originalni članak

Toniju Jončiću, profesionalnom ribaru iz Komiže na Visu, na parangal se prije nekoliko dana uhvatila prava grdosija - gof od 36,36 kilograma!

I ribar se iznenadio veličinom gofa, iako je u karijeri vidio riba svake vrste i veličine. Nakon izvlačenja kapitalca i prigodnog fotografiranja ribetina je prodana jednom komiškom hotelu čiji će gosti uživati u jednoj od najcjenjenijih riba. Gof je plava riba, ali ima bijelo meso i vrlo je zdrava, bogata omega-3 masnim kiselinama kao i sva plava riba. Izuzetno je cijenjeno među gurmanima i sprema se na razne načine.

Najbolji je ipak narezan na fete i bačen na gradele. Gof živi u manjim jatima na otvorenom moru, a u oceanima i otvorenim morima naraste i do 90 kilograma.

Primjerci ulovljeni u Jadranu prosječno su teški oko deset kilograma, iako su hvatali i one teže od 50 kilograma. Zanimljivo je i da gof nema zube. Ipak, hrani se isključivo drugim ribama, a usta su mu stalno otvorena.

Toniju Jončiću ovo nije prvi veliki ulov. Prije nekoliko godina uhvatio je ugora dugog više od dva metra. No Jončićev gof nije najveći ulovljen u Hrvatskoj. Rekorder je Slavko Žunić s Paga koji je prije dvije godine uhvatio pravu mrcinu, gofa od čak 65 kilograma, a iz mora ga je izvlačio tri i pol sata.


Idi na 24sata

Komentari 84

  • stimec1 27.12.2013.

    Smanjite malo

  • 26.12.2013.

    Ajmo inspekcije vidjeti jeli prodaja restoranu išla preko računa, ili je bilo solarno plaćanje.

  • Mirko_2 26.12.2013.

    Lijep ulova a i rucak

Komentiraj...
Vidi sve komentare