To je to što me zanima!

Ribić: Ovo je zemlja karnevala i karikature gdje je sve moguće

Vilim Ribić je rekao kako vladajući nisu napravili ništa iako su puno pričali. Sada cijenu moraju platiti prosvjetari, zdravstveni djelatnici i znanstvenici, kaže Ribić
Vidi originalni članak

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić oštro je kritizirao najavu novih smanjenja prava javnom sektoru. Prozvao je ministara financija Slavka Linića, ali i premijera Zorana Milanovića. 

- Ništa od investicija, puno su pričali, ništa nisu napravili pa cijenu moraju platiti prosvjetari, zdravstveni djelatnici i znanstvenici. Uvodi se porez na stanove, smanjuje na luksuz, ovo je spirala propasti - rekao je Ribić.

Pita se kako socijaldemokrat može imati identičan program kao stranka kojoj je na čelu krupni kapitalist. Na kraju je zaključio kako je Hrvatska "zemlja karnevala i karikature" u kojoj je sve moguće.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • 14.11.2012.

    Prije bi rekli da je do ovih izbora to bila zemlja mađioničara, sa glavnim trikom kako nestaje novac i pojavljuje se u nekoj banci vani. Za ovu sad zemlju ne znam koja bi usporedba odgovarala, jer mnogi sad plešu sa suzama u očima (Ultravox-Dancing with tears in my eyes).

  • feba 14.11.2012.

    Da li je Ribič i njemu slični spasio ijednu tvrtku od propadanja ili ijednog radnika od otkaza?Gdje je bio taj vrli sindikat u doba HDZ?Da li im je ijedan štrajk uspio?Uostalom tko još vjeruje u zaštitu i pravdu sindikata u ovoj zemlji?

  • željkop 14.11.2012.

    Ribić - ima plaću kakvu imaju i drugi sindikalisti tog ranga. Ako smatrate da treba ukinuti sindikate i/ili svim sindikalistima skresati plaće to bi trebalo jasno reći. Zatim, tu u ovom slućaju on se bori protiv kresanja tih plaća učitelja, profesora, med.sestara. Sad taj čovjek radi svoj posao i zato ga treba vrijeđati? Što bi bilo bolje da šuti i gleda kako gule nastavnike? Dobro ajde štovateljima lika i djela Slavkeca, Radimirka i Lepoga Cane bi to očito odgovaralo, a po komentarima vidim da ih ima ovdje. Dajte rađe rogoborite protiv višestruko prekobrojne državne administracije i uhljeba s astronomskim plaćama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare