To je to što me zanima!

Riječanin zaražen dolazio na posao, dobio kaznenu prijavu

Muškarac (59) sumnjiči se da je u prosincu prošle godine, premda zaražen koronavirusom, dolazio na svoje radno mjesto. Kazneno je prijavljen državnom odvjetništvu
Vidi originalni članak

Policajci PU primorsko-goranske zbog počinjenja kaznenog djela širenje i prenošenje zaraznih bolesti, proveli su kriminalističko istraživanje nad muškarcem (59) iz Rijeke. Naime, sumnjiče da je u prosincu prošle godine na području Rijeke, a za vrijeme dok je bio zaražen koronavirusom, napustio svoj dom te došao na radno mjesto.

Kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

U samoizolaciji je, a krenuo na tehnički pregled auta

Osim toga, od 11. siječnja do danas, riječka je policija utvrdila  kršenja mjera samoizolacije kod nekoliko hrvatskih i više stranih državljana.

Najprije su na području Podmurvica u Rijeci u prometu zaustavili dva mladića,  u dobi od 19 i 23 godine,  zatim je 57-godišnjak došao u jednu od riječkih stanica za tehnički pregled, a na području Raba po dojavi građana na ulici je  zatečen muškarac(32) koji je prethodno bio u trgovini i na radnom mjestu.

Na području Opatije policija je zatekla četvoricu državljana Kosova u dobi između 20 i 59 godina, iako su se za vrijeme trajanja mjere samoizolacije trebali nalaziti na području Zagreba.

KRŠENJE MJERA Trebali biti u samoizolaciji, a oni kod zubara, u kafiću i u autu

Također, u ovom razdoblju više slučajeva kršenja mjere samoizolacije zabilježili su i djelatnici Postaje granične policije Rupa.

Naime, izlaznoj graničnoj kontroli unatoč navedenoj mjeri pristupili su hrvatski, austrijski i dva slovenska državljanina, dok je za državljane Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Slovačke i Italije utvrđeno da su na ulazu u Hrvatsku lažno naveli da su u tranzitu. Umjesto toga, zadržali su se na području Rijeke, Krka, Opatije, Zadra i Zagreba sve do izlazne granične kontrole kada im je utvrđeno počinjenje prekršaja.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti,  svima su izdani prekršajni nalozi.

Nije htjela stavit masku, radila nered u trgovini

Isto tako, jučer je žena (43)  u nekoliko navrata ulazeći u trgovinu u središtu Rijeke bez obvezne zaštitne maske drsko i bezobrazno narušavala javni red i mir te još i ukrala artikle u manjem novčanom iznosu.

Policajci I. policijske postaje Rijeka zatekli su je nedaleko od trgovine i priveli u službene prostorije.

STRAVA NA BADNJAK Izbodeni muškarac iz Ilice je trebao biti u samoizolaciji

Prekršajno je prijavljena zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti .

Idi na 24sata

Komentari 4

  • reallife 15.01.2021.

    A da je zaražen kaže test koji u 4 sata da 4 različita rezultata?

  • SoulMan_1 15.01.2021.

    Chuck Norris je exirao vodu s cesme

  • PETER PARKER aka. Spider-Man 15.01.2021.

    i? kaj si su umrli?

Komentiraj...
Vidi sve komentare