To je to što me zanima!

'Rijeka je vrlo visoka i mutna, ne vjerujem da je tata preživio'

U čamcu koji se u subotu prevrnuo kod slapa bila su trojica muškaraca. Jedan od njih uspio je doplivati do obale i spasiti se. Ivan H. i Željko J. nestali su u nabujaloj i mutnoj Korani kod Karlovca te se za njima traga
Vidi originalni članak

Obilazimo, tražimo, čekamo... ništa drugo ne možemo. Rijeka je vrlo visoka i mutna, ne vjerujem da je tata preživio, samo da se sada pronađe tijelo,  utučeno je kazao sin 63-godišnjeg Ivana H., jednog od dvojice nestalih muškaraca, gledajući u koban slap na Turnu u Karlovcu i rijeku Koranu koju i tijekom današnjeg spasioci HGSS-a pretražuju u potrazi za nestalim muškarcima koji su se u subotu oko 11.15 sati na slapu prevrnuli iz čamca i nestali.

Podsjetimo, u čamcu su se nalazila trojica muškarca koji su se dolaskom na slap prevrnuli iz čamca. Jedan od njih, Dan. M., je uspio doplivati do obale i spasiti se, te je u stanju šoka i pothlađenosti prevezen u bolnicu, dok su druga dvojica muškarca Ivan H. i Željko J. nestali u nabujaloj i mutnoj rijeci.

POTRAGA U KARLOVCU Čamac im se prevrnuo: Jedan je uspio isplivati, dvojicu još traže

- Ne znam što su naumili, priča se da su htjeli čamcem uzvodno prijeći preko slapa i tada su se izvrnuli. Znam da su sva trojica, inače bliska prijatelja, vrlo iskusna na vodi. Tridesetak godina su na vodi, u čamcima, ribolovu ... - govori sin nestalog muškarca.

Za muškarcima je odmah pokrenuta opsežna potražna akcija u kojoj su sudjelovali spasioci HGSS-a, vatrogasci i policija. Tijekom subotnje potrage spasioci su nakon pretrage Korane krenuli i detaljno pretraživati nizvodno područje poslije ušća Korane u Kupe. Četiri i pola sata od nesreće, u 16 sati su u rijeci Kupi u Brođanima pronašli čamac, gotovo 15 kilometara od mjesta prevrtanja.

Nažalost, potraga za muškarcima u subotu nije dala rezultata i akcija je obustavljena zbog padanja mraka, te je nastavljena u nedjelju u jutarnjim satima. 

NESTALI U KORANI Nastavljaju potragu za dvojicom muškaraca iz prevrnutog čamca

- Iako je vodostaj rijeka tijekom dana bio u padu, protok vode je i dalje na određenim mjestima, pogotovo na području između Gornjeg Mekušja i Turanjskog slapa (rijeka Korana) bio vrlo snažan, a vidljivost iznimno niska. Riječni tok u dužini od 23 kilometra, pretraživan je s 3 čamca, ali nažalost bez rezultata. - kažu spasioci, dodajući da je u potrazi sudjelovalo sedam članova HGSS stanice Karlovac te tri pripadnika JVP Karlovac.

Dodaju da se u  narednim danima očekuje daljnji pad vodostaja rijeka, a samim time i poboljšanje vidljivosti te se potraga nastavlja i u nadolazećim danima.

Blizak prijatelj muškaraca nam je kazao da je Ivan od ljeta radio na novom plastičnom čamcu, slagao ga, uređivao i na njega je sada bio ugradio motor. Vjerojatno su ga išli isprobati. Zna da su čamcem isplovili s Gaze na Kupi, te su na ušću ušli u Koranu i nastavili ploviti uzvodno. Slap kod hotela su uspjeli prijeći, a vjerojatno su htjeli prijeći i slap na Turnu, što su lani jednom i uspjeli.

- Ne mogu vjerovati da se ovo događa. Nema ih. Sva trojica su bila vrlo iskusna na vodi, Ivan je praktički živio na vodi i u čamcu, cijelo ljeto je u njemu, kao i Željko koji je jako puno plovio i po moru, kao i Dan koji uz to još i izrađuje čamce - govori prijatelj.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • daninoć 18.10.2020.

    Mangupi su iskusni i kao takvi ne nose prsluke. Stara priča o mangupiranju!

  • sky linee 18.10.2020.

    Strašno, nemam riječi,u trenutku ode život

  • mučki_provokator 18.10.2020.

    Iskusni?? Ovo im je doslovno životno iskustvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare