To je to što me zanima!

Riješili provalu u Heinzelovoj? Uhićen načelnik Željko Dolački

U petak ujutro, u sklopu istrage vezane uz pljačku sjedišta MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, policija je pretražila obiteljsku kuću Željka Dolačkog
Vidi originalni članak

Policija je razriješila slučaj provale u sjedište krim policije iz koje je ukradeno  280.000 eura i dva kilograma zlata.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (1969.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

- Istražujući slučaj provale u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici (s 3. na 4. travnja 2016.), policijski službenici utvrdili su kriminalističkim istraživanjem postojanje osnova sumnje da je  osumnjičena osoba policijski službenik PU zagrebačke. Kako su mu prilikom obavljanja službe bili dostupni predmeti privremeno oduzeti tijekom kriminalističkih istraživanja, a koje je osumnjičeni uzeo i zadržao za sebe, postoji sumnja da je lažno prikazao slučaj provale te iskoristivši svoj položaj, pribavio sebi znatnu imovinsku korist - stoji u priopćenju MUP-a.

Policija navodi da će osumnjičeni biti predan pritvorskom nadzorniku, a zbog postojanja osnova sumnji da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. 

Policija u kući Željka Dolačkog

U petak ujutro, u sklopu istrage vezane uz pljačku sjedišta MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, policija je pretražila obiteljsku kuću Željka Dolačkog, suspendiranog načelnika Sektora kriminalističke policije, javlja Jutarnji list.

POGLEDAJTE VIDEO: Pretraga obiteljske kuće željka Dolačkog

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, 4. travnja je upravo iz njegovog ureda u zgradi MUP-a ukradeno dva kilograma zlata i 280.000 eura. Tog jutra je pronađen prevrnut provaljeni sef, a počinitelj ili više njih ušli su na drugi kat zgrade preko vanjskih požarnih stepenica.

Pretrazi kuće u mjestu Vukovina, u blizini Velike Gorice, prisustvovao je i sam Dolački.

Njegova odvjetnica nije željela reći hoće li njezin klijent kasnije biti i službeno priveden u policijske prostorije.

 

Idi na 24sata

Komentari 304

  • ljubica ljubičica_1 24.04.2016.

    Koje tolko glup da vjeruje da je ovaj čovjek kriv?

  • liliana 23.04.2016.

    načelnik za organizirani kriminal? hahahahahaha

  • liliana 23.04.2016.

    http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Povratak-Zeljka-Dolackog-omiljenog-Ostojicevog-inspektora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare