Obavijesti

News

Komentari 304

Riješili provalu u Heinzelovoj? Uhićen načelnik Željko Dolački

Riješili provalu u Heinzelovoj? Uhićen načelnik Željko Dolački
1

U petak ujutro, u sklopu istrage vezane uz pljačku sjedišta MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, policija je pretražila obiteljsku kuću Željka Dolačkog

VIDEO

Policija je razriješila slučaj provale u sjedište krim policije iz koje je ukradeno  280.000 eura i dva kilograma zlata.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (1969.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

- Istražujući slučaj provale u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici (s 3. na 4. travnja 2016.), policijski službenici utvrdili su kriminalističkim istraživanjem postojanje osnova sumnje da je  osumnjičena osoba policijski službenik PU zagrebačke. Kako su mu prilikom obavljanja službe bili dostupni predmeti privremeno oduzeti tijekom kriminalističkih istraživanja, a koje je osumnjičeni uzeo i zadržao za sebe, postoji sumnja da je lažno prikazao slučaj provale te iskoristivši svoj položaj, pribavio sebi znatnu imovinsku korist - stoji u priopćenju MUP-a.

Policija navodi da će osumnjičeni biti predan pritvorskom nadzorniku, a zbog postojanja osnova sumnji da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. 

Policija u kući Željka Dolačkog

U petak ujutro, u sklopu istrage vezane uz pljačku sjedišta MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, policija je pretražila obiteljsku kuću Željka Dolačkog, suspendiranog načelnika Sektora kriminalističke policije, javlja Jutarnji list.

POGLEDAJTE VIDEO: Pretraga obiteljske kuće željka Dolačkog

Pokretanje videa...

00:13

Podsjetimo, 4. travnja je upravo iz njegovog ureda u zgradi MUP-a ukradeno dva kilograma zlata i 280.000 eura. Tog jutra je pronađen prevrnut provaljeni sef, a počinitelj ili više njih ušli su na drugi kat zgrade preko vanjskih požarnih stepenica.

Pretrazi kuće u mjestu Vukovina, u blizini Velike Gorice, prisustvovao je i sam Dolački.

Njegova odvjetnica nije željela reći hoće li njezin klijent kasnije biti i službeno priveden u policijske prostorije.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 304
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije