To je to što me zanima!

Rimac: HDZ kupuje lojalnost u vinkovačkom Gradskom vijeću

Naknade za dva potpredsjednika Gradskog vijeća povećane su sa 1600 na 5225 kuna. Ostalim vijećnicima naknade nisu povećane, a SDP optužuje vladajuće
Vidi originalni članak

HDZ-ova većina dvostruko je povećala naknade za potpredsjednike Gradskog vijeća Vinkovci, upozorio je Damir Rimac (SDP).

Dva potpredsjednika, nezavisni Davorin Pezerović, inače bivši HDSSB-ovac, i Goran Čordašić (HSS) umjesto 1600 mjesečno primat će 3000 kuna naknade odnosno 5225 kuna bruto. Rimac tvrdi da je zbog te povišice proračun grada opterećen za 125.400 kuna godišnje.

- Potpredsjednici su na 13 sjednica Gradskog vijeća u raspravama sudjelovali 147 sekundi. Pezerović je govorio 93 sekunde, a Čordašić rekordne 54 sekunde. Sjednice se tonski snimaju. Najveći dio vremena Čordašić provodi igrajući pasijans. Povećanjem naknade vjerojatno su ih željeli stimulirati za rad - ironičan je. 

Kao vjerojatni razlog za povećanje naknada samo za potpredsjednike, ali ne i za sve vijećnike, navodi loše odnose HDZ-a i koalicijskih partnera.

- Ovo je legalna politička korupcija kojom se kupuje politička lojalnost. Neka me tuže ako govorim neistinu - kazao je zastupnik Rimac.

Zašto se povećavaju samo naknade službeno nije navedeno. Rimac navodi da je SDP pokušao spriječiti povišicu, ali je bio preglasan.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • IvanaBradvić 04.09.2014.

    Kao Vinkovcanka moram priznat da grad jako dobro izgleda i da se vidi da se kontinuirano vodi briga za građane i grad kao cjelinu. Jasno mi je da su ljudi zeljni promjene i da nakon 17 godina sto imaju istog gradonacelnika zele mozda neko osvjezenje ali takodjer su svjesni da gradonacelnik Karlić i više nego dobro obavlja svoj posao. Prije skoro 4 godine smo naucili na nacionalnoj razini da promjena nije uvijek na bolje. A frustrirani i ocajni pojedinci iz vjecne oporbe SDPa grada Vinkovaca na sve moguce nacine pokusavaju manipunirat i obmanjivat javnost kao i njihovi kolege na nacionalnoj razini sto im na svu srecu u Vinkovcima ne polazi za rukom. Nisam politicki opredjeljena i gledam ljude kao pojedince i o gospodinu Karliću mogu reci samo najbolje . Nsam ga upoznala osobno ali pratim njegov rad i zelim mu dugu i uspjesnu politicku karijeru jer je definitivno sposobna i kompetentna osoba koja je dala jako veliki doprinos gradu na Bosutu.

  • Rigamise_1 03.09.2014.

    od poreza se isplačuju naknade od 5000 i više kuna i čvrsto se drži desna ruka na srcu a lijevi palac mogu si međusobno zabit u guzicu,samo se moraju licem okrenuti jedan prema drugom da imaju kontrolu nad lopovom...

  • mili999 03.09.2014.

    Koliko ih samo boli jacina Hdz-a da ovakim jeftinim trikovima obmanjuju javnost. Žalosno gospodo, ali sto je tu je. Prepoznaju se prava snaga koja preuzima vlast i počinje voditi državu u pravom smjeru, a ne ova jadna Vlada koja nas vodi u gospodarski krah zemlje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare